Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Γ. Οικονόμου: «Το Πειραματικό ΙΕΚ Λαμίας θα συμβάλει στη σύγχρονη κατάρτιση των νέων του τόπου μας»

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Κυβέρνησης, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε  σήμερα την ίδρυση πέντε Πειραματικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) σε όλη τη χώρα.....

Μάλιστα, ένα εκ των 5 νέων Πειραματικών ΙΕΚ, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο, θα βρίσκεται στην Λαμία.

Τα Πειραματικά ΙΕΚ αποτελούν εφεξής μονάδες, οι οποίες θα στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής καινοτομιών στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμβάλλουν στον καλύτερο σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή μεθόδων κατάρτισης, ώστε να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης.

Επί της ουσίας, πρόκειται για την μετατροπή των υφιστάμενων δομών σε δημόσιες επαγγελματικές μονάδες πειραματικού χαρακτήρα.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου: «Όταν επισκέφθηκα πέρσι με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς το ΔΙΕΚ Λαμίας είχα μιλήσει για την ανάγκη μετεξέλιξης και  τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Η μετατροπή του ΔΙΕΚ Λαμίας σε Πειραματικό αποτελεί μία τέτοια προοπτική. Το Πειραματικό ΙΕΚ της Φθιώτιδας θα συμβάλει με καινοτόμες μεθόδους στην σύγχρονη κατάρτιση των νέων και όχι μόνο του τόπου μας εξασφαλίζοντας τους περισσότερα εφόδια για να βγουν στην αγορά εργασίας». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου