Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παν. Ζυγούρου - Στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στην Αμφίκλεια

Στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στην Αμφίκλεια, σε μία όμορφη Αυγουστιάτικη βραδιά, πραγματοποιήθηκε εχθές η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παν. Ζυγούρου με τίτλο: ".. και νόον Δαδίου έγνων", υπό την αιγίδα του Δήμου μας και του Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας.....

 Για το εξαιρετικό αυτό πόνημα, το οποίο αναφέρεται σε γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη δεκαετία του '60 στη γενέτειρα του συγγραφέως, την Αμφίκλεια, μίλησαν η ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας κα Μαρία Σκουρολιάκου και η φιλόλογος Ανδριανή Κουγιάτσου ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κα Ελένη Κουγιάτσου, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά!

 Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στην κα Γιάννα Τσαπρούνη, στον κ. Δημήτρη Αγγέλη, στην κα Λουκία Δρίβα, στην κα Ελένη Ζανιά και στην κα Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, που διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου και μας ταξίδεψαν σε εποχές για άλλους γνώριμες και άλλους άγνωστες...

 Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πατέρας Διομήδης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμφίκλειας κ. Λουκάς Σκλαβούνος και ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ενώ την εκδήλωση "έντυσε" μουσικά η βαθιά φωνή του κ. Πλούταρχου Κούσουλα στον οποίον αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το μουσικό ταξίδι!

 Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως αξίζει στον Νίκο Ζυγούρο, ο οποίος συνδυάζοντας τη συγγραφική του δεινότητα με την αγάπη για τον τόπο του, μας άφησε σημαντική παρακαταθήκη την ιστορία μας!

Αθανασία Στιβακτή, Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου