Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, του Α.Τ. Ευπαλίου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ             

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, του Α.Τ. Ευπαλίου, των επιχειρησιακών ομάδων Β΄ ΟΠΚΕ, Β΄ ΟΕΠΤΑ και ΔΙΑΣ 3 της Δ.Α. Φωκίδας, .....

για τον επαγγελματισμό και την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν, καθώς επίσης και στους συναδέλφους της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας για τη συνδρομή τους, τα οποία την 05/08/2021, οδήγησαν στον εντοπισμό μιας ακόμη φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή της Καλοσκοπής Φωκίδας. Για πολλοστή φορά, οι συνάδελφοί μας λειτουργώντας με αυταπάρνηση και περίσσιο φιλότιμο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε μια δυσπρόσιτη και δύσβατη περιοχή, εδραιώνουν το υψηλό αίσθημα ασφάλειας και ανανεώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας ένα ακόμα καίριο πλήγμα στη μάστιγα των ναρκωτικών.

  Οι συνάδελφοί μας όμως, είναι άξιοι πραγματικά πολλών συγχαρητηρίων, καθόσον η δική τους θέληση και τα ταχύτατα αντανακλαστικά τους, έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στην έγκαιρη εκκένωση του οικισμού της Καλλιθέας Φωκίδας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή την ίδια ημέρα. 

Οι συνάδελφοί μας του Α.Τ. Ευπαλίου, των επιχειρησιακών ομάδων Β΄ ΟΠΚΕ και Β΄ ΟΕΠΤΑ, καταβάλλοντας μια τιτάνια προσπάθεια, μετά από δεκατέσσερις (14) και πλέον ώρες συνεχόμενης υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας και τα ιδιωτικά τους οχήματα, κατάφεραν και απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, δύο (2) ανήμπορες ηλικιωμένες κυρίες και έναν ηλικιωμένο κύριο με κινητικά προβλήματα, οι κατοικίες των οποίων, λίγο μετά τη διάσωσή τους παραδόθηκαν στις φλόγες. 

Νωρίτερα, χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες των ιδιωτικών τους οχημάτων, κατέσβησαν πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε καλώδιο διανεμητή (καφάο) της ΔΕΗ επί της Ε.Ο. Ιτέας-Αντιρρίου, ενώ με ότι διαθέσιμο μέσο υπήρχε, βοήθησαν και στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς εντός του οικισμού και πριν την άφιξη πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο. 

Σημειωτέον ότι, συνάδελφός μας που είχε τραυματιστεί στο πόδι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή της Καλοσκοπής, αρνούνταν να αποχωρήσει και παρέμεινε μέχρι αργά τη νύχτα στο πλευρό των συναδέλφων του και των συμπολιτών μας.

 Άξιοι συγχαρητηρίων επίσης, οι συνάδελφοί μας της Α΄ΟΠΚΕ, οι οποίοι απεγκλώβισαν και μετέφεραν σε ασφαλή τοποθεσία ζευγάρι ηλικιωμένων από την περιοχή της Τολοφώνας, που επίσης εκκενώθηκε, συνάδελφοί μας από το Α.Τ. Ιτέας, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων, συνάδελφοί μας από το Α.Τ. Δωρίδας, το Τ.Τ. Άμφισσας-Δελφών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί μας οι οποίοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκένωσης, άνευ ωραρίου, σε διατεταγμένη υπηρεσία και μη, με άκρως επιτυχές αποτέλεσμα.

  Οι συνάδελφοί μας, με τις υπεράνθρωπες πραγματικά προσπάθειες που κατέβαλαν, ξεπερνώντας εαυτούς και χωρίς να λογαριάζουν τον κίνδυνο, βοήθησαν τα μέγιστα, σώζοντας κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, προκαλώντας τη συγκίνηση και την περηφάνια όλων μας, ενώ η πολιτεία παραμένει απούσα, χωρίς καμία ουσιαστική επιβράβευση.

  Από λόγια χορτάσαμε..... 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου