Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Η μέρα της Μαρμότας


 Από την αρχή της θητείας μας ως αντιπολίτευση στοχεύσαμε στην ανάδειξη  των βασικών προβλημάτων του δήμου, που η για 3η φορά δημοτική αρχή Καπεντζώνη δεν είχε αντιμετωπίσει. ....Βασικά προβλήματα, όπως η σωστή αποκομιδή των σκουπιδιών και το πλύσιμο των κάδων, αλλά και τα προβλήματα λειψυδρίας που όσο περνάει ο καιρός, με την κλιματική αλλαγή, η κατάσταση θα χειροτερεύει. 

Ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης, στα όρια των αρμοδιοτήτων μας έχουμε καταθέσει προτάσεις τόσο για την έλλειψη νερού, όπως ενημέρωση δημοτών για τη ορθολογική χρήση, σωστή ημερομηνία καθαρισμού δεξαμενών και όχι άδειασμα Ιούλιο μήνα, συνεργασία με εξιδεικευμένο τμήμα του πανεπιστήμιου Πατρών για την καλλιέργεια και σωστή αξιοποίηση όλων των πηγών, συντήρηση του πεπαλαιωμένου δικτύου, εύρεση και επισκευή διαρροών,  όσο και για την αποκομιδή των σκουπιδιών με σωστότερο προγραμματισμό σε εβδομαδιαία βάση και με διπλοβάρδιες αν χρειάζεται, στοχευμένη εντατική αποκομιδή σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ενημέρωση δημοτών για το πρόγραμμα αποκομιδής ώστε να μην μένουν πολλές ώρες τα σκουπίδια σε δημόσιους χώρους, πλήρη και συνεχή λειτουργία του πλυντηρίου κάδων που διαθέτει ο δήμος και δεν χρησιμοποιεί, και όποτε το βγάλει δρομολόγιο αμέσως «χαλάει».

Κάθε φορά όμως ζούμε τη μέρα της Μαρμότας. Με τις ίδιες δικαιολογίες. Για τα σκουπίδια: Βλάβη. Λάστιχο. Άδεια. Οι πολίτες φταίνε τα βάζουν απέξω και μέσα είναι άδεια. Ήρθε πολύς κόσμος τον 15Αγουστο (πρωτοφανές κάθε φορά). Για το νερό: Κάποιος ξέχασε το λάστιχο. Αργήσαν οι υπηρεσίες να βγάλουν τα λεφτά του καθαρισμού. Ο υπάλληλος έλειπε και δεν ήξερε άλλος την δουλειά. Είναι παλιές οι αντλίες και χαλάνε. 

Συζήτηση στην  ουσία των προτάσεων η δημοτική ομάδα Καπεντζώνη δεν κάνει ποτέ. Οργάνωση, προγραμματισμό και σωστό συντονισμό η δημοτική ομάδα Καπεντζώνη δεν κάνει ποτέ. Της αρκεί η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση μιας και θέλει όλα τα «εύσημα» για τις επιτυχίες της. Τις στοίβες σκουπιδιών,  τους βρωμερούς κάδους, την έλλειψη πόσιμου νερού σε αρκετά χωριά. 

Υπομονή, σε δυο χρόνια η μέρα της Μαρμότας θα τελειώσει.

ΌΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου