Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Έκτακτη ανακοίνωση - Κατάσταση συναγερμού στο Δήμο Δελφών

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Παρασκευή 06/08/2021, ο Δήμος Δελφών ανήκει στη κατηγορία κατάσταση συναγερμού 5.....

Προς αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει σπινθήρες και οποιαδήποτε καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, σύμφωνα και με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις 1 / 2021 της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας. 

Ο Δήμος μας έχει θέσει τρία υδροφόρα οχήματα σε σταλία προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση φαινομένων ενώ παράλληλα οχήματα θα περιπολούν κατά τη διάρκεια των μέτρων επιφυλακής σε όλες τις δημοτικές ενότητες καθ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνιστούμε, στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσοκομικών κυψελών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.  

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου