Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Προβολή ταινίας Τετάρτη 27/8 στις 9.15μμ στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 25/8/2021 στις 9.15μμ

«NOTRE DAME» (2019) της Βαλερί Ντονζελί

Μια δροσερή, γοητευτική γαλλική ταινία....

Η ταινία προβλήθηκε στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021.

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=9WAmXzs4LMU

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Maud Crayon, μια αρχιτέκτονας που ζει στο Παρίσι, μητέρα δύο εφήβων με έναν πρώην σύζυγο που δεν αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, ως εργαζόμενη αρχιτέκτονας. Ονειρεύεται να ξεφύγει από μια πραγματικότητα που έχει γίνει αφόρητη. Τότε με έναν περίεργο τρόπο, ένα έργο της κερδίζει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανακαίνιση της πλατείας μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, της Notre Dame. Η Maud βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά απρόσμενων καταστάσεων: εμφανίζεται ο νεανικός της έρωτας που δεν έχει ξεπεράσει και μια εγκυμοσύνη που σίγουρα δεν είχε προγραμματιστεί. 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Muriel Del Don (cineuropa.org): «Η ταινία «Notre Dame» είναι μια ευχάριστη ταινία. Η τελευταία ταινία της Βαλερί Ντονζελί συνδυάζει με επιτυχία τη σοβαρότητα και την υπαρξιακή ελαφρότητα. Οι χαρακτήρες που ζουν σε αυτό το λίγο σουρεαλιστικό Παρίσι είναι εξαιρετικά ανθρώπινοι στις ατέλειές τους ως "όμορφοι ηττημένοι". Για αυτούς, η φαντασία γίνεται όπλο, απόδραση από την ασφυκτική πραγματικότητα. Παρόλο που τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά, οι χαρακτήρες της ταινίας «Notre Dame» δεν αφήνουν τους εαυτούς τους να γλιστρήσουν στην αυτολύπηση και τη μιζέρια. Αντίθετα, κοιτούν το παρόν και το μέλλον με χιούμορ και φαντασία».

Την Παρασκευή 27/8 υποδεχόμαστε στην Ιτέα από τη Γαλλία τον πολυβραβευμένο Γιώργο Αρβανίτη, διευθυντή φωτογραφίας με διεθνή καριέρα και πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου