Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


 Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας....

Οι Βουλευτές Παφίλης Θανάσης και Λαμπρούλης Γιώργος

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και Κέντρων Υγείας με τα αιτήματά τους για την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων που τους απασχολούν και αναφέρουν αναλυτικά, μεταξύ των οποίων η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και η υποχρηματοδότηση. 



Αθήνα 9/7/2020


Οι καταθέτοντες βουλευτές



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 


 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ  

     Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Γ.Ν Αμφισσας βιώνουμε μια ΣΚΛΗΡΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ίσως και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα.  

         Η Υποχρηματοδότηση του συστήματος, η Υποστελέχωση του και μια σειρά άλλα ανοικτά και εκκρεμή ζητήματα, όπως:  

1.  Ο συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εκκρεμής ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του Νοσοκομείου, όπου αμφισβητούνται     τμήματα και υπηρεσίες .  

2. τα προβλήματα που απορρέουν από τον υπάρχων οργανισμό στην εφημέρευση βασικών ιατρικών ειδικοτήτων( παθολόγων, καρδιολόγων, ακτινολόγων, μικροβιολόγων, παιδιάτρων,  ορθοπεδικών, νεφρολόγων, γυναικολόγων) και στην  ασφαλή λειτουργία τμημάτων  

3. Οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.       

4. Τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ  

5. Και βεβαίως τα ζητήματα Διοίκησης και οργάνωσης του Νοσοκομείου, κλπ άλλα ζητήματα  

Δημιουργούν ένα πολύ άσχημο και αρνητικό κλίμα στον χώρο μας. Δημιουργούν καταστάσεις ανασφάλειας στους Εργαζόμενους, αδυναμία πλήρους και σωστής λειτουργίας του  Νοσοκομείου,  με τραγικότατες συνέπειες και επιπτώσεις για τούς πολίτες και όχι μόνον.  

Οι Συνάδελφοι εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία όπου δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους και την ανελέητη λεηλασία των εισοδημάτων μας,  την αβεβαιότητα του νέου Οργανισμού, , των ορατών κυβερνητικών  επιδιώξεων για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις  και γενικότερα  την ασκούμενη σκληρή αντεργατική και αντιυγειονομική κυβερνητική πολιτική.  

Τα προαναφερόμενα που δεν είναι και τα μόνα και που δυστυχώς διαλύουν το Κοινωνικό κράτος, οδηγούν τούς πολίτες στην πλήρη εξαθλίωση και τούς Εργαζόμενους σε μεσαιωνικές συνθήκες στα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα τους, έχουν ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ και στον δικό μας χώρο.  

Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών  που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε με το συγκεκριμένο αυτό πρώτο μας, προς εσάς  ΥΠΟΜΝΗΜΑ.\  

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.   

Οι ανάγκες της περιοχής μας επιβάλλουν ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πού να  δίνει  προοπτική ανάπτυξης, αναβάθμισης πλήρους και σωστής λειτουργίας του  Νοσοκομείου  και βεβαίως προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας του για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια.  Να δίνει την δυνατότητα στο Νοσοκομείο να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά τούς  Πολίτες  της περιοχής μας.  

Αυτοί οι στόχοι σαφώς δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις 80 κλίνες που προβλέπει ο υπάρχων και κατά το δοκούν εφαρμοζόμενος Οργανισμός. Γι΄ αυτό επιβάλλεται και πρέπει προσθήκη νέων δραστηριοτήτων με αντίστοιχες νέες κλίνες και βεβαίως επιπλέον οργανικές θέσεις προσωπικού, που θα πρέπει να επανακατανεμηθούν.   

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ( ΙΑΤΡΙΚΟ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ) 

Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου σε Ιατρούς καιΝοσηλευτικό  προσωπικό εμφανής και ίσως επικίνδυνη, αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ και οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης.  

Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και  εξέταση του προαναφερόμενου προβλήματος, για το οποίο η στάση των αρμοδίων μας δίνει την εντύπωση για ύπαρξη σχεδίου ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ του Νοσοκομείου.  

Ζητάμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με προσωπικό και Ιατρούς, κατά  προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια  Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερεντατικοποίηση, η αύξηση της δουλειάς και τα πολλά προβλήματα υγείας, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό και όχι μόνον σε απελπιστική κατάσταση  

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  

 Οι μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού ( περίπου οι μισές οργανικές θέσεις είναι κενές εκ των πραγμάτων  καθιστούν τις Διοικητικές μας Υπηρεσίες αναποτελεσματικές , ενώ ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί η ανάθεση πολλών διαφορετικών αντικειμένων σε έναν υπάλληλο.  

Τεράστια τα κενά και στην τεχνική υπηρεσία φτάνει να αναφέρουμε πως στο νοσοκομείο υπηρετεί μόνο ένας ηλεκτρολόγος όταν ο νόμος ορίζει παρουσία του όλο το 24ωρο!!!  

Ελλείψεις προσωπικού και στα μαγειρεία στα πλυντήρια , στο νεκροτομείο όπου δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος , στην καθαριότητα όπου ο εργολάβος  έχει απλήρωτο το προσωπικό του σε αργίες και νυχτερινά.  

Επιβάλλεται ξεχωριστό τμήμα οδηγών του νοσοκομείου που δε θα ασκούν παράλληλα καθήκοντα και θα απουσιάζουν από την βασική τους ειδικότητα. 

ΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.  

Ζητάμε την ΣΤΑΘΕΡΗ, γρήγορη κίνηση και ολοκλήρωση, των εκάστοτε σχετικών διαδικασιών χορήγησης ΣΤΟΛΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ στους Συναδέλφους μας, βάσει των κείμενων διατάξεων.  

Η νομοθετική ενέργεια και η ένταξη του Γ.Ν Αμφισσας στο άγονο  τύπου Α ποτέ δεν εφαρμόστηκε ούτε επί κυβέρνησης Σύριζα ούτε και από την παρούσα κυβέρνηση.

Όλη αυτή η εικόνα που περιγράφουμε είναι αληθινή και σε εμάς περνά το μήνυμα  πως η κυβέρνηση έχει στόχο όχι την ενίσχυση του νοσοκομείου μας αλλά το ξεπούλημα υπηρεσιών σε ιδιώτες όπως έκανε και με την καθαριότητα και φύλαξη του νοσοκομείου και τη δημιουργία μιας δεξαμενής προσωπικού για τη στελέχωση μέσω μετακινήσεων του Γ.Ν Λαμίας. 

Η κυβέρνηση συνειδητά κρατά σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους με συμβάσεις εργασίας παρά το ότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του συστήματος υγείας, συνειδητά δεν καλύπτει τις κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα για να τα εκμεταλλευτεί  ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους  για  κακές παροχές  υπηρεσιών υγείας.  

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κρατούν όρθια μια κοινωνική κατάκτηση , την δωρεάν δημόσια υγεία δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απολλεσθεί. 

Καλούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων του νομού να πάρουν  επίσημα   θέση ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό υγείας κάνοντας επερώτηση στη βουλή,  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΣΑΜΠΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου