Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με το 136/22-07-2021 Δελτίο Τύπου του αξιότιμου Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ                                                                                           Ιτέα 23-07-2021

Διπλ. Πολιτικός ΜηχανικόςΙτέα Δήμου Δελφών


ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΓΑ, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας,.....

ελπίζω να ενημερώσετε την κυρία Υπουργό Πολιτισμού και για την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΑ των δικαστικών αποφάσεων της ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ -ΣΥΛΗΣΗΣ του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τους ίδιους του Πολιτικούς και Διοικητικούς υπεύθυνους για την προστασία του, προς όφελος των ιδιωτικών τους συμφερόντων. Σοβαρά τα θέματα που θα συζητήσετε με την κυρία Υπουργό αλλά, επιτέλους, ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που αντιμετώπισε ποτέ ο Νομός Φωκίδας και ειδικότερα ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ιστορικός Δήμος Δελφών! 

 Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα συνοδεύεται, επίσης και από ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, μεγαλύτερη των ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (30.000.000) από την μη νόμιμη είσπραξη προστίμων αυθαιρέτων, που εισπράττονται ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ. Η Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Ζημιά είναι ανυπολόγιστης αξίας, την οποία επαυξάνει το γεγονότος ότι επί δέκα τρία (13) χρόνια, εξ αιτίας της βαριάς αμέλειας των υπευθύνων του Δήμου Δελφών, δεν εφαρμόσθηκε ο νόμος των αυθαίρετων κατασκευών με αποτέλεσμα εκτός από την μη είσπραξη των προστίμων να μην έχουν ακόμη κατεδαφιστεί οι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ κατεδαφιστέες, με Αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυθαίρετες κατασκευές. 
 Το πρόβλημα αυτό η κυρία Υπουργός Πολιτισμού, που θα συναντήσετε, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ διότι πριν το δημοσιοποιήσω το 2008 ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ στην Αθήνα στο Πανεπιστήμιο όπου εργάζονταν ως καθηγήτρια και ΖΗΤΗΣΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΑ. Την ίδια χρονική περίοδο επισκέφθηκα και τον κ. Μιχ. Δεκλερή Πρόεδρο, τότε, του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρμόδιου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

 ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. 

Το Κακουργιοδικείο Λαμίας που εκδίκασε το ποινικό μέρος δέχθηκε, όπως γνωρίζετε, ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ, όλες τις θέσεις μου, ΜΗΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ. Αθώωσε τους κατηγορούμενους όχι γιατί δεν διέπραξαν τα αδικήματα που τους βάρυναν, αλλά για έλλειψη δόλου. Οφείλω να σημειώσω, όμως, ότι το δικαστήριο ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ!! από τους αρμόδιους, ούτε με έγγραφο ούτε στις ένορκες καταθέσεις τους, ότι ο ίδιος ιδιώτης Μηχανικός-Δήμαρχος Άμφισσας-Νομάρχης Φωκίδας & Δήμαρχος Δελφών στο διπλανό οικόπεδο έκδωσε, με τον ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ τις οικοδομικές άδειες οι οποίες ανακλήθηκαν και ότι Ο ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ δεν υπήρξε ποτέ καλλιεργήσιμος αλλά αποτελεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη μελέτη του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ότι ο παραπάνω ιδιώτης μηχανικός ΨΕΥΔΕΤΑΙ ισχυριζόμενος ότι τον μπέρδεψε η ασάφεια των χαρτών της περιοχής. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ζητήθηκαν οι χάρτες του Αρχαιολογικού Χώρου το 2008, δηλαδή μετά τις δικές μου αναφορές και την διαπίστωση των αυθαιρεσιών! 

 Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς με την πρόσφατη Α406/2020, ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ πλέον, απόφασή του έκρινε ότι τόσο οι Αρχαιολογικές Άδειες όσο και οι Οικοδομικές ΥΦΑΡΠΑΧΘΗΚΑΝ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αρχαιολογία και Πολεοδομία). 
Για τον λόγο αυτό ΑΠΑΛΛΑΞΕ τον επιχειρηματία από τις υποχρεώσεις του προς πέντε τράπεζες, από τις οποίες είχε δανειστεί ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (15.000.000 €) περίπου, ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ τις Δημόσιες Αρχές με την υποβολή ψευδών τεχνικών στοιχείων, προκειμένου να διεκδικήσουν, από τους μηχανικούς αυτούς, το παραπάνω ποσό, ΝΟΜΙΜΟΤΟΚΩΣ από το 2009 μέχρι την ημέρα εξοφλήσεώς του. 

 ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ που έχω δεχθεί εγώ και το οικογενειακό μου περιβάλλον, είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν συμβεί όχι μόνο σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας (γεγονός που μόνο όσοι έχουν ζήσει και εργασθεί στην Φωκίδα μπορούν να το ξέρουν) αλλά και σε καμία ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ χώρα. Τέλος υπενθυμίζω τόσο σε σας όσο και στην αξιότιμη κυρία Υπουργό Πολιτισμού, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, και μάλιστα με τρόπο που ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ την λειτουργία του κράτους, όσοι υπεραμύνθηκαν του Δημόσιου Συμφέροντος, σε σημείο που, κρατικοί λειτουργοί, να μην διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ δημόσια έγγραφα, ψευδούς περιεχομένου, προκειμένου να εξαπατήσουν Διοικητικές και Δικαστικές Αρχές, για να υποστηρίξουν τα άνομα συμφέροντά τους ή τρίτων, εις βάρος του Δημόσιου Συμφέροντος. 

 Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. Μέχρι στιγμής, με την ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ από τα δικαστήρια, ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ που δεν παρέχουν το σύνολο των πληροφοριών στο δικαστήριο, κατάφεραν να εξαπατήσουν ορισμένες Διοικητικές και Δικαστικές Αρχές!, χωρίς κανένας θεσμικός υποστηρικτής του Δημόσιου Συμφέροντος να κινήσει την διαδικασία της προβλεπόμενης «ΑΠΑΤΗΣ ΕΠΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩ». 

ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΤΟ ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

1 σχόλιο:

  1. Ζητώ συγγνώμη. Το όνομα του πρώην Προέδρου του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι Μιχαήλ Δεκλερής και όχι Μιχ. Δεσίμπρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή