Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Μάγεψε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην αυλαία του Φεστιβάλ Δελφών

Ν. Κατσικούλης: «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για σημαντικά επιτεύγματα στον πολιτισμό»....

«Είναι η πρώτη μας συναυλία με την οποία ξεκινά ξανά η ζωή μας»! Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της σπουδαίας ερμηνεύτριας Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία βαθιά συγκινημένη υποδέχτηκε το κοινό σε μια μαγική βραδιά το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στο Θέατρο Φρύνιχος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021.

Μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών, όπου οι θεατές σιγοτραγούδησαν μαζί με την εξαιρετική καλλιτέχνιδα αγαπημένα αλησμόνητα τραγούδια, αφήνοντας να τους συνεπάρει ένα ποτάμι συναισθημάτων! Ένας πολύχρωμος μουσικός πίνακας με πινελιές από το παρελθόν και το παρόν και συνδετικό υλικό την υπέροχη φωνή και τις μοναδικές ερμηνείες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη! 

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, το Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το «Δίκτυο Δελφών» φέτος, για πρώτη φορά από την γένεσή του, πραγματοποίησε εκδήλωση σε έναν τόσο μεγάλο ανοιχτό χώρο όπως αυτός του Θεάτρου Φρύνιχος, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί και τη σημασία που δίνουν οι διοργανωτές στην περαιτέρω ανάδειξη του Φεστιβάλ ως ένα κορυφαίο Πολιτιστικό γεγονός, όχι μόνο της Φωκίδας. Η ανταπόκριση του κοινού, που κάλυψε το 70% της πληρότητας του χώρου που επέβαλαν οι υγειονομικοί κανόνες, η μεγαλύτερη ζήτηση που υπήρχε, αλλά και ο πανελλήνιος αντίκτυπος της συναυλίας αποτελούν απτά δείγματα ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Ο Πρόεδρος του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών», κ. Νικόλαος Κατσικούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκδήλωση, αρχικά ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της, αλλά και τους θεατές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δίνοντας δυναμικό παρών. «Ο κύκλος των εκδηλώσεων άνοιξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στέλνοντας παράλληλα πολλά μηνύματα. Τόσο για το ότι η περιοχή μας μπορεί να φιλοξενήσει και να στηρίξει κορυφαίες εκδηλώσεις, όσο φυσικά και για το ότι οι ζωές μας, με σταδιακό τρόπο και πάντα με την απαιτούμενη προσοχή επιστρέφουν στα χέρια μας», σημείωσε ο κ. Κατσικούλης, συνεχίζοντας: «Στόχος μας είναι μέσα από τη συνεργασία με φορείς Πολιτισμού της περιοχής, αλλά και εκτός αυτής, να παράξουμε σημαντικά αποτελέσματα στον εν λόγω τομέα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα γι’ αυτή μας την επιλογή, για την οποία εργαζόμαστε μεθοδικά και με τη δέουσα σοβαρότητα». 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου