Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Basketball Camp στην Άμφισσα με το Νίκο Οικονόμου από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου

Ο Δήμος Δελφών στηρίζει τη δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ....
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει επτά Basketball Camps σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, με «συμπαίκτη» - συνδιοργανωτή τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή ακαδημιών Νίκο Οικονόμου. Ένα από αυτά θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Άμφισσας από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου.
Ο Νίκος Οικονόμου με το τεχνικό του team (5 προπονητές - 1 γυμναστής, καθένας με πλούσιο βιογραφικό και παιδαγωγική ικανότητα) θα μάθουν στα παιδιά βασικές τεχνικές του Basket. Παράλληλα, θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές και προσωπικότητες, που θα συμμετάσχουν στα camps. Βασικός στόχος της αθλητικής διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση του αθλητισμού, μετά την πολύμηνη καραντίνα και τους περιορισμούς λόγω Covid-19, οι οποίοι στέρησαν από τα παιδιά την άθληση, την κοινωνικοποίηση και τη σωματική τους ανάπτυξη.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Άμφισσας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Άμφισσας «Χρ. Καμπεράκης» από τις 12 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου, ώρες διεξαγωγής: 9:30-13:30 (πρωινό γκρουπ) και 17:00-21:00 (απογευματινό γκρουπ).
Η συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 6-16 ετών θα είναι δωρεάν και κάθε παιδί θα πάρει ως δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο. Κατά την διάρκεια του Basketball Camp θα μοιράζεται στα παιδιά κολατσιό, χυμός και νερό.
Με αφορμή την ανακοίνωση της διεξαγωγής των camps, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μετά από πολλούς μήνες αναγκαστικής αποχής από τον αθλητισμό, επανερχόμαστε δυνατά με μια ξεχωριστή δράση για παιδιά, στο άθλημα που έχει φέρει ίσως τις περισσότερες συγκινήσεις στην πατρίδα μας! Επιστρατεύουμε τον Νίκο Οικονόμου για να γνωρίσουν τα παιδιά μας το μπάσκετ και κυρίως για να τα φέρουμε πίσω στα γήπεδα. Μακριά από τις οθόνες κινητών και υπολογιστών, αλλά και από τις κάθε είδους …κακοτοπιές. Πάμε να χαρούμε το παιχνίδι ζωντανά και όχι on-line! Φέτος το μπάσκετ θα παιχτεί…στην Περιφέρεια!»/
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Ο Μαθητικός και Κοινωνικός Αθλητισμός αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για αυτό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τα basketball camps με τον Νίκο Οικονόμου και επώνυμους προπονητές – συνεργάτες. Έτσι, συντελούμε στην ολική επαναφορά των μαθητών στην καθημερινότητα, μετά από μία πολύ δύσκολη εκπαιδευτικά χρονιά χωρίς την διά ζώσης εκπαίδευση και τηρώντας τους περιορισμούς λόγω Covid-19.
»Τα Basketball camps θα υλοποιηθούν στις πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς, που έχουν την απαραίτητη υποδομή να φιλοξενήσουν το πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες ηλικίας από 6 - 16 ετών να παίξουν μπάσκετ, ν’ αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να ζήσουν αθλούμενοι όμορφες στιγμές. Νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Ο Νίκος Οικονόμου δήλωσε: «Είναι μία διοργάνωση για τους μικρούς ήρωες. Η πανδημία απομόνωσε τα παιδιά στο σπίτι τους για πολύ μεγάλο διάστημα. Μεγαλύτερο από ότι υπολόγιζε ο καθένας μας. Οι συνθήκες της καραντίνας ήταν πρωτόγνωρες και για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά. Δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο, στο σχολείο, δεν μπορούσαν να συναντηθούν με τους φίλους τους. Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να διοργανώσει Basketball Camp σε κάθεπεριοχή της, θα φέρει πάλι τα παιδιά στον χώρο του αθλητισμού, σε γήπεδα που έχουν κατασκευαστεί ακριβώς, για να μπορούν να γυμνάζονται οργανωμένα και με ασφάλεια. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και την ομάδα του, για αυτό! Το Basket είναι το άθλημα που μαζί με τους συνεργάτες μου, μπορούμε να τους το μάθουμε πολύ καλά. Στόχος μας είναι να περάσουν αξέχαστα και να γυρίσουν πίσω στον αθλητισμό, που τον χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά. Το αξίζουν!»
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δελφών κ. Ευθύμιος Γρίβας, με δήλωσή του χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σημειώνει ότι «ο Δήμος στέκεται αρωγός στην πραγματικά αξιέπαινη αυτή δράση, η οποία αποτελεί απτό δείγμα της σταδιακής επαναφοράς όλων μας στην καθημερινότητα που τόσο μας έχει λείψει». «Με επίκεντρο τα παιδιά, η πόλη της Άμφισσας από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου θα ζει στους ρυθμούς του αθλήματος που μας έχει χαρίσει στιγμές δόξας ως χώρα», τόνισε ο κ. Γρίβας, απευθύνοντας κάλεσμα στους μικρούς φίλους του μπάσκετ να αδράξουν την ευκαιρία, αποκτώντας σημαντικές γνώσεις και παρατάσεις για το άθλημα μέσα από το camp που θα πραγματοποιηθεί.
Δηλώσεις συμμετοχής στο site της Περιφέρειας (κατηγορία «πρωτοβουλίες»): https://pste.gov.gr/basket-stin-perifereia/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου