Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δήμος Δελφών: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων covid-19


 Η αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο, ο καλύτερος συντονισμός των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας και η αμεσότερη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, ....αφενός για τον εμβολιασμό, αφετέρου για την ανάγκη εφαρμογής των προστατευτικών μέτρων, ήταν αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δ. Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, σήμερα 12.05.2021  στην Άμφισσα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας κ. Γεώργιος Καραχάλιος, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Σταματέλος, ο Λιμενάρχης Φωκίδας κ. Αλέξανδρος Κοτσιμπός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών κ. Χαρίλαος Αγαπητός, η Δ/ντρια της Υγειονομικής Υπηρεσίας ΠΕ Φωκίδας κα Σοφία Αθανασοπούλου και η συνεργάτιδά της κα Χαρά Κατσαρέλη. 

Έγινε αναλυτική ενημέρωση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ενημέρωση, την πρόληψη, τα rapidtest, τους εμβολιασμούς και  επισημάνθηκαν όλα τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης. 

Σε άριστο κλίμα συνεργατικότητας συμφωνήθηκε:

Να γίνει ενημέρωση των καταστημάτων εστίασης να τηρούν απαρέγκλιτα αυτά που επιβάλει η κείμενη Νομοθεσία (αποστάσεις, ωράριο κ.λ.π.).

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Αστυνομία  και το Λιμενικό για την αποτροπή συναθροίσεων σε υπαιθρίους χώρους, ειδικότερα μετά το πέρας της λειτουργίας των καταστημάτων.

Να συνεχιστούν και να ενταθούν οι  διαγνωστικοί έλεγχοι όπου απαιτείται, ανά περίσταση.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η είναι η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, προκειμένου να αποφύγουμε νέο κύμα της πανδημίας, οι συνέπειες του οποίου θα είναι καταστροφικές για την υγεία μας, την επερχόμενη Τουριστική περίοδο και την Τοπική Οικονομία. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι αρωγοί όλοι αυτοί που επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και υπομονή το προηγούμενο χρονικό διάστημα των δύο εγκλεισμών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και ειδικότερα τους νέους,  να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να συνεργαστούν προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή μέτρων, που θα επιβαρύνει μια ήδη δύσκολη συγκυρία. Η ατομική ευθύνη πρέπει να είναι αρωγός όλων των ενεργειών μας και σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου