Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας: "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ"

Το τελευταίο αντίο είπαμε σήμερα, συγγενείς και φίλοι, στον αγαπημένο μας μακαριστό Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο (κατά κόσμον Γεώργιο Καραγκούνη) στην εξόδια ακολουθία που τελέστηκε στο κοιμητήριο Σχιστού.....

Με πόνο ψυχής αποχαιρετήσαμε έναν χαρισματικό ιεράρχη, ο οποίος κίνησε το Μεγάλο Σάββατο για τη Βασιλεία του Θεού, τον οποίο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά όλη του τη ζωή. Ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του, έτσι ώστε να τον απαλλάξει από την επίγεια ταλαιπωρία του και να τον αναπαύσει, αφού για χρόνια υπέμεινε στωικά και αγόγγυστα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο μακαριστός μας Επίσκοπος, που καταγόταν από την όμορφη Τιθορέα μας την οποία επισκεπτόταν συχνά, υπήρξε ένας αληθινός ποιμένας, που αγωνιούσε για το ποίμνιό του και άφησε κληρονομιά το θεάρεστο έργο του. Το ήθος του, ο ταπεινός χαρακτήρας του, η πνευματικότητα και η διακονία του τον καταξίωσαν στη συνείδηση του ποιμνίου του και τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στον τόπο καταγωγής του όσο και στη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης, όπου υπηρέτησε ως Επίσκοπος από το 2015.

Μεγάλη η θλίψη μου για τον ξαφνικό χαμό του, μεγάλη και ευγνωμοσύνη μου για την ευτυχία να τον γνωρίσω και να τον συναναστραφώ! Με τίμησε με τη φιλία του και θα τον θυμάμαι πάντοτε με αγάπη και σεβασμό!

Αιωνία του η μνήμη!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου