Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ο Δήμος Δελφών τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Δελφών συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης της 19ης Μαΐου, που πραγματοποίησε η Π.Ε. Φωκίδας, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.  ....

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας έλαβαν χώρα στην έδρα της Π.Ε. Φωκίδας, την Άμφισσα, γενικός σημαιοστολισμός Δημόσιων και Δημοτικών κτηρίων, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. 

Με το πέρας αυτής ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Έφεδρου Στρατιώτη, στην Πλατεία Κεχαγιά. Το παρών, εκπροσωπώντας το Δήμο Δελφών, έδωσε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας Νικόλαος Λουπάκος, ο οποίος δήλωσε: 

«Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν ξεχνάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες που εξοντώθηκαν, καθώς και εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Τιμούμε όλους εκείνους που παρά τη σκληρή πραγματικότητα και τα όσα τους επεφύλαξε η ζωή, βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν την πορεία τους στο χρόνο, διαφυλάττοντας την ιστορική τους παράδοση, παραδίδοντάς την αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές. Ο αγώνας της μνήμης, είναι και αγώνας για τη δικαίωση»!


Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας

        Νικόλαος Λουπάκος



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου