Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Συνάντηση μελών του σωματείου υπαλλήλων εξ. Φρουράς κ.κ. Άμφισσας με τον αστ. Διευθυντή νομού Φωκίδας κ. Καραχάλιο Γεώρ.


 Ύστερα από αίτημα της Πρωτοβάθμιας Ένωσης μας το οποίο και έγινε αποδεκτό, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Άμφισσας, Κυριαζής Νικόλαος και Νότης Θεόδωρος, στις 19/05/2021, είχαν συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού Φωκίδας κύριο Καραχάλιο Γεώργιο για θέματα που άπτονται της φύσης και των δύο Υπηρεσιών....

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του κυρίου Αστυνομικού Διευθυντή, παρουσία των κ.κ. Διοικητών του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Άμφισσας Αστυνόμου Β’ Παπούλια Αλέξιου και Υπαστυνόμου Α’ Λάμπου Ιωάννη.

 Η συζήτηση ήταν μακράς διάρκειας και αναλύθηκαν ζητήματα  που είχαν να κάνουν και την καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αγαστή συνεργασία σε πεδία εφαρμογής, όπου οι δύο Υπηρεσίες οφείλουν να συνεργαστούν προς όφελος των αναγκών του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη προσπάθεια από πλευράς της Εξωτερικής Φρουράς για την επίτευξη της σταδιακής απεμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. από τα Καταστήματα Κράτησης, ώστε το αστυνομικό προσωπικό να διατεθεί εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της αστυνόμευσης, παράλληλα με την διακαή επιθυμία της Υπηρεσίας μας για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και ανάληψη όλων των καθηκόντων όπως αυτά προβλέπονται με τον Ν.2721/99 και το Π.Δ.215/06 και ιδιαίτερα τις μεταγωγές που αφορούν κρατουμένους εντός του Καταστήματος Κράτησης και πρέπει να μεταχθούν είτε εντός είτε εκτός νομού, για ιατρικούς ή για άλλους λόγους, με παράλληλη όμως την διάθεση των κατάλληλων μέσων και υποδομής (οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού).


Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα των κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, το οποίο δυσχεραίνει και μετακυλά προβλήματα και στην άσκηση των επιμέρους καθηκόντων των αστυνομικών υπαλλήλων, σε αρκετές εκφάνσεις της υπηρεσιακής καθημερινότητας της Υπηρεσίας μας, ενώ ακόμα τέθηκε το θέμα και της βαθμολογικής στασιμότητας της εξέλιξης των Εξωτερικών Φρουρών, μιας εξέλιξης η οποία καθυστερώντας επί πολλά έτη κρατά «όμηρο», όχι μόνο την Υπηρεσία μας, αλλά αναγκαστικά και το σύνολο των βαθμοφόρων υπαξιωματικών και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι κάνουν χρέη βαθμοφόρων στα Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. ανά την επικράτεια.

Στα αμιγώς ζητήματα των δύο Υπηρεσιών που εδρεύουν στο νομό μας, οι εκπρόσωποι της Ένωσή μας αναφέρθησαν στο μείζον πρόβλημα της απουσίας ενός χώρου, ο οποίος μπορεί να χαρακτηρισθεί και να πιστοποιηθεί ως χώρος ρίψης εκπαιδευτικών φυσιγγίων (πεδίο βολής) όχι μόνο για τις Υπηρεσίες της Εξωτερικής Φρουράς (Άμφισσας και Μαλανδρίνου) αλλά και για τους υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, οι οποίοι επί συνόλου αγγίζουν τους 250 με 300 υπαλλήλους (ένοπλους), ζητώντας και την αρωγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας  και του Δήμου Δελφών.

Από πλευράς Αστυνομικού Διευθυντή μας κατέστη αντιληπτό πως για να υπάρξει ένας τέτοιος χώρος θα πρέπει να πληροί το σύνολο των προδιαγραφών που ορίζονται από το νόμο, καθιστώντας το ως αίτημα, παρόλη την καλή προαίρεση, επί του παρόντος ανέφικτο, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την θέληση των συναδέλφων μας για μετεκπαίδευση με ένα από τα πεδία εφαρμογής της και καθ’ ύλη σημαντικότατο, την ρίψη εκπαιδευτικών φυσιγγίων, αναγκάζοντας μας να μετακινούμαστε σε όμορους νομούς.

Επιπροσθέτως συζητήθηκε εκτενώς η αναγκαιότητα της ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ώστε να προγραμματίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετεκπαιδεύσεις του προσωπικού της Υπηρεσίας μας και ιδιαίτερα η μετεκπαίδευση των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.) και των δύο Εξωτερικών Φρουρών (Άμφισσας και Μαλανδρίνου), προς όφελος της τήρησης της τάξης και ομαλότητας εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Από πλευράς της Ένωσής μας ακόμα, υποβάλλαμε αίτημα προς τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Καραχάλιο, όπως σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου οπλισμού κάποιων συναδέλφων μας με σύγχρονο οπλισμό (πιστόλια 9mm) τα οποία ίσως βρίσκονταν ως πλεόνασμα στην διαχείριση υλικού της Διεύθυνσης, κάτι που επί του παρόντος όμως δεν είναι εφικτό, μιας και το σύνολο του οπλισμού καλύπτει και το σύνολο των οργανικών θέσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Υπόψη του Αστυνομικού Διευθυντή τέθηκε ακόμα πρόταση της Ένωσης μας σχετικά με μία μεγάλη άσκηση (πχ απεγκλωβισμού, μεταφοράς τραυματισμένου υπαλλήλου ή κρατουμένου από έκρηξη κοκ) η οποία θα γίνει εντός και πέριξ του Καταστήματος Κράτησης και χρειαστεί την παρουσία και τον συντονισμό Υπηρεσιών όπως η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ε.Κ.Α.Β. καθώς και οι Υπηρεσίες Εξωτερικής Φρούρησης και Εσωτερικής Φύλαξης, όπως και ο σχεδιασμός κάποιων σεναρίων απόδρασης ώστε να συνεκτιμηθούν οι χρόνοι αντίδρασης και των δύο Υπηρεσιών.

Τέλος, κοινή θέληση όλων μας είναι να ακολουθήσουν εκ νέου συναντήσεις για να συζητηθούν περαιτέρω όλα τα ανωτέρω, μιας και όπως φάνηκε από την κατάθεση προτάσεων και ιδεών, υπάρχει σε πάρα πολλά σημεία  ταύτιση απόψεων και κοινό πλαίσιο συνεργασίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης μας (στην οποία και τηρήθηκε το σύνολο των μέτρων για την προστασία της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού) ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας παρέδωσε ιδιόχειρη συγχαρητήρια επιστολή επί της ανάληψης των καθηκόντων του κυρίου Διευθυντή ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, χάρισε μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου, το όνομα του οποίου φέρει, ευχόμενοι η σκέπη του Αγίου να του χαρίζει υγεία ώστε να φέρει εις πέρας ευδόκιμα τα καθήκοντα που απορρέουν από την θέση του. 

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας ευχαριστεί θερμότατα τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού μας κύριο Καραχάλιο Γεώργιο, για την αποδοχή του αιτήματος της συνάντησης μαζί του, την θερμή του φιλοξενία και την κατά πρόσωπο ειλικρινή συζήτηση μαζί του, καθώς και την Διοίκηση του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Άμφισσας για την ευγενική μεσολάβηση τους σχετικά με την ημερομηνία της συνάντησης καθώς και την παρουσία τους σε αυτή, ως εκπρόσωποι της Υπηρεσίας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου