Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Πρόταση για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Γ. Τσατσαρώνης: «Ο Δήμος Δελφών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στην πράξη» ....

Την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Μέσω αυτής ο Δήμος κάνει ένα ακόμα βήμα για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ώστε να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον και τις παρεμβάσεις που αυτό επιτάσσει.  

Αναλυτικότερα, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την αποδοχή των όρων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την υποβολή πρότασης στην πράξη με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους  Δήμους». Η προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων είναι προϋπολογισμού 1.227.818,83 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%) και περιλαμβάνει τα εξής:

• τρία (3) ηλεκτρικά σάρωθρα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, κ.λ.π. και ένα (1) σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

• δύο (2) ηλεκτρικά ανατρεπόμενα μικρά φορτηγά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών και ένα (1) σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

• δύο (2) ηλεκτρικά ανατρεπόμενα μικρά τετράτροχα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών και ένα (1) σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

• δύο (2) ηλεκτρικά μικρά φορτηγά οχήματα κλειστού τύπου (τύπου VAN) κινητά συνεργεία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορά και αποθήκευση φορητών εργαλείων και ένα (1) σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

• ένα (1) ηλεκτρικό μικρό όχημα κλειστού τύπου (τύπου VAN) 7 θέσεων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά υλικών και αγαθών και ένα (1) σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση του οχήματος.

Τα υπό προμήθεια οχήματα και ο εξοπλισμός θα είναι καινούργια, ενώ στο αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση-υποστήριξη για τουλάχιστον έξι μήνες, από την οριστική παραλαβή των οχημάτων και του εξοπλισμού, του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης σε δήλωσή του για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σημείωσε: «Ο Δήμος Δελφών είναι σταθερά προσηλωμένος στην αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου που θα αποφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες του, σεβόμενος παράλληλα το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη πρόταση θα ενισχύσει αφενός το στόλο των οχημάτων μας και αφετέρου το προφίλ μας ως ένας Δήμος ο οποίος στρέφεται στην πράξη στη διαμόρφωση των συνθηκών που έχει ανάγκη η κοινωνία του μέλλοντος. Η ηλεκτροκίνηση είναι προ των πυλών και ο Δήμος Δελφών δηλώνει έτοιμος να την υποδεχτεί. Η σημερινή ημέρα, άλλωστε, έχει και τη δική της ιδιαίτερη σημασία. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης μας βρίσκει στην ευχάριστη θέση να παίρνουμε αποφάσεις που δείχνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον μας γι’ αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου