Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους


 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νέο εργατικό, παραλίγο δυστύχημα, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους.  Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της....

 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 202, γύρω στις 11:00 το πρωί, συνάδελφος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ μέσω του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και συγκεκριμένα του δουλεμπορικού γραφείου της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Α.Ε, σακατεύτηκε.  Πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης στην εγκατάσταση διακίνησης σκουριάς, έπεσε από ύψος 4 μέτρων.  Τα κατάγματα σε χέρια και πόδια ήταν συντριπτικά.

 

Και αυτό το εργατικό «ατύχημα» επιβεβαιώνει τις καταγγελίες όλων των σωματείων. Η  ΛΑΡΚΟ έχει εγκαταλειφθεί για να απαξιωθεί ενόψει των διαγωνισμών εκποίησης και όποιον πάρει ο χάρος.

 

Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλακτικά για να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι εργασίες. Αυτό  σε συνδυασμό με τη σύγχυση που υπάρχει στους εργαζόμενους  και έχει σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων, έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

 

Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους από εργολαβική εταιρεία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Α.Ε, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 στις 13:00 το μεσημέρι να μαζευτούν έξω από τα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης στη ΛΑΡΚΟ και να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση. 

 

Το ατύχημα κατήγγειλαν όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και άμεσα θα υπάρξει συντονισμός κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση που βιώνουν στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

 

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Την απαξίωση που προωθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου