Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

AΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2022


 Αυξημένες κατά 15% είναι οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027, συγκριτικά με την τρέχουσα περίοδο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.....

     Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία επιχείρηση του νομού Φωκίδας, η οποία υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο στον Αναπτυξιακό Νόμο σε επιλέξιμο κλάδο (π.χ. αγροτική εκμετάλλευση, μεταποίηση, τουρισμό κ.ά.) δικαιούται ενίσχυσης 60% εφόσον ως προς το μέγεθος χαρακτηρίζεται μικρή ή πολύ μικρή, 50% αν χαρακτηρίζεται μεσαία και 40% αν χαρακτηρίζεται μεγάλη. 

     Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις είναι μικρές και πολύ μικρές, συνεπώς τα νέα επενδυτικά κίνητρα είναι πολύ σημαντικά!

      Επίσης αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία που βίωνε η Στερεά Ελλάδα, η οποία λόγω της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων στο σύνολό της χαρακτηριζόταν ως περισσότερο ανεπτυγμένη περιφέρεια και τα ποσοστά ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις ήταν 45% έναντι 60%, που θα ισχύουν από το 2022.
    Τα νέα ποσοστά ενίσχυσης έρχονται σε συνέχεια εντατικής προσπάθειας που έλαβε χώρα όλη την προηγούμενη περίοδο, τόσο σε τεχνικό όσο και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, για να προωθηθούν οι καλά τεκμηριωμένες προτάσεις της ελληνικής πλευράς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση περαιτέρω συνθηκών για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Πολιτικό Γραφείο

ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΜΠΟΥΓΑ

Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.

Βουλευτή Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου