Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Τομέας Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας: Συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Άμφισσας.....

θα συμμετέχουν με δύο έργα τους (“Binary Search Solver” και “Bubble Sort Tracer”) στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (https://www.digifest.inf) που πρόκειται να διεξαχθεί διαδικτυακά 13-18 Απριλίου 2021. 

Πρόκειται για δύο ολοκληρωμένες εφαρμογές που ανέπτυξαν οι μαθητές/τριες του Τομέα Πληροφορικής στη δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού Python και αφορούν σε δύο βασικούς αλγορίθμους της επιστήμης της Πληροφορικής που διδάσκονται σε σχετικά μαθήματα του ΕΠΑ.Λ. και του Γενικού Λυκείου. Η ανάπτυξη των εφαρμογών αυτών έγινε στο πλαίσιο του εργαστηρίου του μαθήματος «Προγραμματισμός Υπολογιστών» με συντονιστή το διδάσκοντα του μαθήματος εκπαιδευτικό Πληροφορικής Χρήστο Ρέτσα.

Στόχος των εφαρμογών αυτών είναι να βοηθήσουν τους μαθητές/τριες στην καλύτερη κατανόηση των συγκεκριμένων αλγορίθμων, αλλά και να αξιοποιηθούν ως εργαλείο επιβεβαίωσης των λύσεων («λυσάρι») σχετικών ασκήσεων για 

  1. το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα «Προγραμματισμός Υπολογιστών» της Γ΄ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ., 

  2. το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα «Πληροφορική» της Γ΄ Τάξης της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής του Γενικού Λυκείου.

Αναλυτικές πληροφορίες για καθένα από τα έργα αυτά είναι διαθέσιμες στους ιστοτόπους των έργων στις ακόλουθες διευθύνσεις:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου