Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου οι μαθητές και οι δασκάλες των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας παρακολουθήσαμε διαδικτυακά, ένα επίκαιρο, λόγω της επετείου του 1821, μάθημα ιστορίας με θέμα «η Μάχη της Σουβάλας».  .....

‘’Δάσκαλοί’’ μας ήταν δυο συντοπίτες μας. 

Ο Χρήστος ο Μουτσιανάς ο οποίος ερεύνησε, συγκέντρωσε επίσημα στοιχεία για τη μάχη και τα ανέδειξε μέσα από το blog του polydrososparnassou. Επιπλέον έκανε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπου κι έγινε αποδεκτό να καθιερωθεί  η Μάχη της Σουβάλας 7 Οκτωβριου του 1924 ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας. 

Κι ο Αλέκος ο Βαλάσκας  ιδρυτής του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου της Σουβάλας, πρώτος πρόεδρος και νυν μέλος του, γνωστός για την αγάπη του στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας. Μάλιστα παρουσιάστηκε, στη διαδικτυακή μας συνάντηση, ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα, εικόνα που μας χαροποίησε  ιδιαίτερα και μας έβαλε στο κλίμα των ημερών, μια και οι μαθητές μας δεν μπόρεσαν να ντυθούν φέτος λόγω του κοροναϊού.

Η πρώτη μας επαφή, με το ιστορικό αυτό γεγονός, ήταν πολύ σημαντική ιδιαίτερα για τους μαθητές. Ένιωσαν  περηφάνια που και ο δικός τους τόπος πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 κι αυτό θα  τους ενεργοποιήσει  να ερευνήσουν και οι ίδιοι τα γεγονότα γύρω από τη μάχη, να τα γνωστοποιήσουν και να τα εντάξουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

 Το μάθημά μας επίσης  τίμησαν με την παρουσία τους η Δ/ντρια  Α/θμιας Εκ/σης Φωκίδας κυρία Αμαλία Παπαϊωάννου, η οποία παίρνοντας ενεργό ρόλο, μίλησε στους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις τους και ο Συντονιστής Εκ/κού Έργου κύριος Ιωάννης Παπαγεωργίου

Στο τέλος συμφωνήσαμε όλοι να συναντηθούμε, δια ζώσης, στις εορταστικές εκδηλώσεις  μνήμης για τη Μάχη της Σουβάλας.

Αγγελική Μπακολουκά, δασκάλα Ε΄ τάξης - Λίλιαν Γαζή, δασκάλα Γαλλικών  -  Βασιλική Παπαστάμου, δασκάλα ΣΤ΄ τάξης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

https://polydrososparnassou.blogspot.com/2020/05/blog-post_409.html

https://polydrososparnassou.blogspot.com/2012/03/blog-post_7206.html

https://lispolydrosou.blogspot.com/2019/10/7-1824.html


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου