Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2021


 Κάθε χρόνο στη γιορτή της γυναίκας γίνονται πολλά αφιερώματα σχετικά με την ιστορία της και τους λόγους που καθιερώθηκε παγκοσμίως...... Από το 1857 μέχρι σήμερα ο ρόλος των γυναικών έχει αλλάξει κι έτσι συνδυάζοντας δυναμισμό και έξυπνη σκέψη, κατάφεραν να κατακτήσουν θέσεις και αξιώματα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο να γίνει.

Με αφορμή τη φετινή- διαφορετική αυτή γιορτή, ας δούμε με χιούμορ ή και σοβαρότητα, μερικούς τύπους γυναικών.

Βράχος: Είναι η γυναίκα όπου μπορεί να βασιστεί ο εργοδότης, ο σύζυγος, συγγενείς και φίλοι. Εκπέμπει τη σιγουριά και τη δύναμη του βράχου, αλλά… προσοχή, μην τύχει και ξεκολλήσει. Τότε, τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα, διότι μπορεί να πέσει και να ισοπεδώσει τα πάντα.

Καριέρας: Θα σηκωθεί το πρωί, θα πάρει ένα γρήγορο πρωινό, τα χαρτιά της δουλειάς στα χέρια και θα εξαφανιστεί μέσα σε γραφεία, συναντήσεις και επιχειρηματικά πλάνα. Είναι αυτή που η ματιά της θα φτάσει λίγο πιο πέρα από το συνηθισμένο και θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μακριά από τους αγαπημένους της  και τις αναμνήσεις μαζί τους

Κοκέτα: Είναι η γυναίκα που για να πάει στο σούπερ-μάρκετ, θα βαφτεί, θα χτενιστεί, θα βάλει τη μία κρέμα μετά την άλλη και θα σου δώσει την εντύπωση ότι μόνο έτσι περνάει την ημέρα της. Είναι η γυναίκα που αγαπά την εικόνα της, την προσέχει, την σέβεται κι αποδέχεται τις όμορφες αλλαγές που της χαρίζει ο χρόνος. Και φυσικά ο πιο όμορφος ρόλος της. Ίδιος μα και τόσο διαφορετικός. Μαγικός μα και τόσο δύσκολος. Ο αγαπημένος ρόλος της.

Μητέρας: Είναι η γυναίκα που από τη μια στιγμή στην άλλη, φοράει τη μαγική κάπα, γίνεται super woman και μπορεί να κάνει όλους τους παραπάνω ρόλους κι άλλους τόσους μαζί. Μπορεί να γίνει βράχος για να μας προστατέψει, αλλά και για να καταπλακώσει οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας. Είναι αυτή που θα ακολουθήσει την καριέρα της, ελπίζοντας πως θα γίνει πρότυπο, ή μπορεί και να την εγκαταλείψει, ελπίζοντας πως έτσι χαρίζει περισσότερες αγκαλιές. Είναι αυτή που στη σχολική γιορτή θα χτενίσει όμορφα τα μαλλιά της, θα φορέσει το ωραιότερο φόρεμά της και θα αφήσει τη συγκίνησή της να ξεβάψει την ελάχιστη μάσκαρα που έβαλε.

Χρόνια πολλά λοιπόν, σε όλες τις γυναίκες. Όλων των εποχών, των ηλικιών και των τάξεων. Σε όλες εκείνες που έγιναν αφανείς ήρωες, μα και σε εκείνες που βγήκαν στην πρώτη γραμμή. Σε εκείνες που έγιναν η φωνή και η δύναμη των «αδυνάτων» και σε εκείνες που έβαλαν όρια στην απανθρωπιά των «δυνατών».

Επιλογή και επιμέλεια κειμένου, από το μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας, Συγγραφέως Δήμητρας Μουλαρά.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΛΑΖΟΥ

&    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  «Η ΕΣΤΙΑ»    


1 σχόλιο:

  1. Χαιρετίζουμε αγωνιστικά και φεμινιστικά τις Γυναίκες του Παρνασσού κι ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με Δύναμη, Αγωνιστικότητα και Χαρές! Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και στους Άντρες που σέβονται και στηρίζουν τις γυναίκες τους (μανάδες, αδερφές, κόρες, μαθήτριες, συναδέλφισσες...).
    Σας στέλνουμε και το δικό μας ψήφισμα, με πανανθρώπινη αγάπη!
    https://sdydda.blogspot.com/2021/02/8-2021.html ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΔΥΔΔΑ - ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2021
    Αμάντα Τ. (Αράχωβα...Αθήνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή