Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΔΥΔΔΑ - ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας

για την 8η ΜΑΡΤΗ 2021     (αρ.πρ. 5/4-3-2021) ....

Στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, της περιστολής ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, μετά τη χιονοστιβάδα θαρραλέων καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις/βιασμούς σε πολλούς εργασιακούς/εκπαιδευτικούς χώρους,

Νιώθουμε την ανάγκη «να δώσουμε το παρόν». ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ώστε όχι μόνο να σπάσει, αλλά να καθαρίσει το απόστημα!

Στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στη ζωή, στην τέχνη, στην πολιτική:

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! Δεν φοβόμαστε, δεν χαριζόμαστε. ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ! Ξανα-μαθαίνουμε να βάζουμε όρια, να φωνάζουμε, να ουρλιάζουμε, να κάνουμε φασαρία, να φεύγουμε τρέχοντας, να ζητάμε άμεσα βοήθεια, να στηλιτεύουμε, να καταγγέλλουμε. Να ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, να μην το αφήνουμε στην τύχη του, να μην αμφιταλαντευόμαστε μήπως «το προκαλέσαμε ή το αξίζουμε». Να ΜΗΝ ΤΟ ΘΑΒΟΥΜΕ,  θα φυτρώσει δυνατότερο. Να μην το θεωρητικοποιούμε, να ΜΗΝ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ-ποιούμε, καθώς είναι βαθιά ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και δυστυχώς πάει πολύ πίσω στο χρόνο…

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ και με ενσυναίσθηση στα θύματα. Αναγνωρίζουμε την ανηλικότητα ή/και την ευαλωτότητά τους. ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ το σεξουαλικό προσανατολισμό τους, τη φυλή τους, τη θρησκεία τους. Με την καθαρή στάση και την αυτοεκτίμηση μας εμπνέουμε την οικογένεια και τον κοινωνικό μας περίγυρο. ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ από τον τύπο, τη νομιμοφάνεια από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Θυμόμαστε να ΖΟΥΜΕ και να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ σε πραγματικό χρόνο και χώρο, εκτός διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ καθημερινά και αδιαμεσολάβητα -όπως και όσο μπορούμε- για την εξάλειψη προσβλητικών, κακοποιητικών, εγκληματικών συμπεριφορών και πράξεων. ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ την ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, την ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ, τη ΦΤΩΧΕΙΑ, το ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

# ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

 # ΑΓΑΠΑΜΕ

 # ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.

             Η Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας

      Αμάντα Ταξιάρχου              Φωτεινή Ροζή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου