Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς

Συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Α’ τύπου Άμφισσας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς (ΠΟΥΕΦ) για την Δευτέρα 01/03/2021 και Τρίτη 02/03/2021.....

Μετά λόγου και πράξεων ευθύνης, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, θέλοντας ουσιαστικά να δώσει ένα τέλος στην «υπομονή» αλλά και το παράθυρο χρόνου προς την πολιτική ηγεσία για την ευόδωση των εξόχως σημαντικών θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων της.

Έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς με το υπ. αριθμ. Πρωτ. 50 και από 25/02/2021, προχωρεί σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές Απεργίες την Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021 και την Τρίτη 02 Μαρτίου 2021.

  Κατόπιν τούτου και με  το παρόν έγγραφο,  σας  ενημερώνουμε ότι το Σωματείο μας θα συμμετέχει στο σύνολο των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρυχθεί για τις ανωτέρω ημερομηνίες.

Προσωπικό ασφαλείας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της πληθώρας των κρατουμένων δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο. 

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων:

• θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης,

• θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής και μετάγονται με ασθενοφόρα οχήματα,

• δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα καταστήματα κράτησης και στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τέλος,

• δεν θα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

Ειδικότερα, την δεύτερη μέρα της απεργίας, στις 02 Μαρτίου 2021 και ώρα 09:00πμ, η  Ένωση μας θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του καταστήματος κράτησης Άμφισσας με συμβολικό αποκλεισμό της.

 Η διαμαρτυρία θα είναι ένστολη και άοπλη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου