Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας - Τα ανοικτά σχολεία απαιτούν πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας.


 Η πολιτική εμμονή της κυβέρνησης άνοιξε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης εκθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, ....εκπαιδευτικούς και γονείς στους κινδύνους της πανδημίας και του αναμενόμενου τρίτου μεταλλαγμένου κύματος του COVID-19.

Η αγωνία και οι ευχές όλων μας είναι να λειτουργήσουν, τουλάχιστον αυτή τη φορά, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Από τις ευχές ως την πράξη όμως η απόσταση είναι μεγάλη. Ενώ όλα δείχνουν ότι η πανδημία επιδεινώνεται και το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για τη διασφάλιση της υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα. Καμιά φροντίδα για την επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για πρόσθετα μέτρα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού ή της κόπωσης μικρών και μεγάλων από τον πολύμηνο εγκλεισμό. Καμιά πρόνοια για επιπλέον υγειονομικά μέτρα  (καθαρισμός σχολείων, δωρεάν μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς), πέρα από τη δυνατότητα για κάποια γρήγορα τεστ, που κι αυτά δεν επαρκούν. Κανένας σχεδιασμός για κατά προτεραιότητα, άμεσο εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε συνιστούν και οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει αδίστακτη, την καταστροφική νεοφιλελεύθερη εκπαιδευτική πολιτική της, εκμεταλλευόμενη στυγνά τη συγκυρία της πανδημίας. Με τη θεσμοθέτηση μιας σειράς αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων ελπίζοντας σε λιγότερες αντιδράσεις από το εκπαιδευτικό κίνημα. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής είναι η θεσμοθέτηση, με το νομοσχέδιο εξπρές του μεσονυκτίου που ήδη κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, μιας πρωτοφανούς σε ένταση αστυνόμευσης της εκπαιδευτικής λειτουργίας σε όλες τις βαθμίδες και η δραστική μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των υποψηφίων να εξαναγκαστούν να στραφούν στα ιδιωτικά κολέγια. Τελικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι ένα αστυνομοκρατούμενο, αυταρχικό εκπαιδευτικό σύστημα υποταγμένο στην "αγορά", ένα σχολείο της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης, των μορφωτικών προνομίων και των εκπαιδευτικών ανισοτήτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εκπαίδευση πλήττεται βάναυσα από έναν αντιεκπαιδευτικό Αρμαγεδδών. Επιχειρήθηκε και άλλοτε να περάσουν τέτοια μέτρα αλλά κατέληξαν στα αζήτητα της ιστορίας όπως θα καταλήξει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Γραφείο Τύπου  

Ν.Ε. Φωκίδος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου