Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Αποχαιρετισμός στον Χαράλαμπο Δοντά.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021 τον θάνατο του Χαράλαμπου Δοντά, του κυρ Μπάμπη, όπως τον γνώριζε όλη η πόλη μας.....

Η σκέψη μας πήγε αυθόρμητα στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, την κοινωνικότητά του, τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητά του.

                Ο Χαράλαμπος Δοντάς είχε καταγωγή από τα Φάρσαλα, αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν το Δαδί, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του και όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

                Οι επιχειρησιακές ικανότητές του φάνηκαν από τα εφηβικά του ακόμα χρόνια, όταν ανέπτυξε εμπορικές δραστηριότητες, οι οποίες αργότερα εξελίχθηκαν σε βιομηχανικές με τη δημιουργία, μαζί με τα αδέλφια του, ομίλων εταιρειών στην Αμφίκλεια, στα Φάρσαλα, στη Λειβαδιά, στην Αθήνα και στη Λαμία.

                Δεν έπαυσε να εργάζεται ακόμα και σε μεγάλη ηλικία συμμετέχοντας στις εταιρείες αυτές ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Άξιοι συνεχιστές του έργου του είναι τα παιδιά του ο Ευριπίδης και ο Βασίλης, γιατί ο Χαράλαμπος Δοντάς εκτός από ικανότατος και πετυχημένος επιχειρηματίας ήταν και άριστος οικογενειάρχης, αφοσιωμένος σύζυγος και υποδειγματικός πατέρας.

                Εξίσου σημαντικό ήταν και το κοινωνικό έργο του, το εύρος του οποίου ίσως είναι ελάχιστα γνωστό στους κατοίκους της πόλης μας. Συνέβαλε οικονομικά στη βελτίωση του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Αμφίκλεια, ανέλαβε τη δαπάνη της κατασκευής του δρόμου στη δυτική πλευρά του Κοιμητηρίου, καθώς και του δικτύου νερού σ’ αυτό. Παραχώρησε έκταση βόρεια του εκκοκκιστηρίου στην Αμφίκλεια για τη διάνοιξη δρόμου και βοήθησε οικονομικά οικογένειες στην πόλη μας που γνώριζε ότι είχαν ανάγκη. Ανάλογες προσφορές έκανε και στη γενέτειρά του τα Φάρσαλα. 

                Εξαίρετος άνθρωπος και εξαίρετος επιχειρηματίας, με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες μας, που τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο και θα τον θυμούνται για πάντα. 

Οικογένεια

Ιωάννου και Δέσποινας Σκορδά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου