Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση στο από 13.2.21 δημοσίευμα του κυρίου Αθανασίου Τσονάκα Δημοτικού συμβούλου του Δ. Δελφών.


 Κύριε  Τσονάκα,

    στην ανάρτησή σας σχετικά με το Δάσος του Γαλαξειδίου, αναφέρετε ότι ‘ θα μπορούσε με μια απλή ερώτηση προς τη Φιλοδασική Ένωση Γαλαξειδίου και τη σύμφωνη γνώμη τους, να ενταχθεί ο Δήμος Δελφών στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την πυρασφάλειά του’......

    Δεν μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η λαϊκίστικη, δίχως θεσμικό υπόβαθρο, τοποθέτησή σας. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζατε, ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα για τη πόλη του Γαλαξειδίου, ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα να πάνε 5 χρόνια χαμένα. 

    Δυστυχώς, όμως εκτίθεστε για δεύτερη φορά και οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια, για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

    Για να γίνει διαχειριστής του δάσους, ο Δήμος Δελφών, προϋποθέτει εκπόνηση, παρακολούθηση και υλοποίηση σχεδίων δράσης και διαχειριστικών μελετών, σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Επίσης απαιτούνται οι σχετικές εγκρίσεις από συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς (Δασαρχείο, ΥΠΠΟ κ.λ.π.), τις οποίες επιλεκτικά αγνοείτε και φυσικά χρόνος. Οι μελέτες αυτές συντάσσονται για δάση διαχειριζόμενα και όχι για δάση αναψυχής. Οι ‘εν δυνάμει’ περιοχές παρέμβασης-ένταξης σε όλο το Δήμο μας, εξετάστηκαν αναλυτικά από τους ειδικούς συμβούλους και το Δήμαρχο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, πριν καταλήξουν στην περιοχή παρέμβασης.

    Όπως γίνεται άμεσα προφανές, αυτά ήταν αδύνατον να γίνουν, άρα ουδέποτε θα μπορούσε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από τη συγκεκριμένη πρόσκληση.

    Σχετικά με τη θετική διάθεση της Φιλοδασικής για ενδεχόμενη συνεργασία που λέτε ότι σας εξέφρασαν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού ο Δήμαρχος τους έχει ήδη απευθύνει πρόταση Δημοσίως για συνεργασία, την ημέρα παρουσίασης του masterplan στο Γαλαξείδι και τους αναμένουμε για συνεργασία.

 

Ευθύμιος Γρίβας

Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξειδίου

Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου