Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Φοβόμαστε δυσάρεστες καταστάσεις για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Άμφισσας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας  για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται για το Πανεπιστήμιο της Άμφισσας . .....Φοβόμαστε ότι δρομολογούνται δυσάρεστες καταστάσεις και για το  εναπομείναν τμήμα του Πανεπιστημίου. Με επιστολή μας προς τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, την όποια επισυνάπτουμε και που έχει κοινοποιηθεί στην Υπουργό Παιδείας και στον βουλευτή Φωκίδας της ΝΔ, ζητάμε ενημέρωση για τις έξι (6) θέσεις καθηγητών, που ενώ έχουν εγκριθεί, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία επιλογής . Ο κόσμος της Φωκίδας και όλοι οι φορείς, πρέπει  άμεσα να αντιδράσουμε για να εξασφαλίσουμε, την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, ώστε να μην απαξιωθεί, αλλά ούτε να ανασταλεί η λειτουργία του. Περιμένουμε αγωνιωδώς την απάντηση τους.
 
Αξιότιμε κε Πρύτανη
Σύμφωνα με τα ΦΕΚ 7/16-1-2020, τ. Γ’, ΦΕΚ 21/18-1-2020, τ. Γ’ και ΦΕΚ 36/24-1-2020, τ. Γ’, εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο για το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Άμφισσα, και στη συνέχεια προκηρύχτηκαν με την Αρ. Πρωτ. 1007/27-02-2020 προκήρυξή σας, συνολικά έξι (6) θέσεις ΔΕΠ, και συγκεκριμένα οι παρακάτω:

Γνωστικό αντικείμενο

Βαθμίδα

1.    Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική

Αναπληρωτή ή Επίκουρου Καθηγητή

2.            Οικονομική Ανάλυση με έμφαση στη Μικροοικονομική

Αναπληρωτή ή Επίκουρου Καθηγητή

3.            Εφαρμοσμένη Οικονομετρία και Στατιστική

Επίκουρου Καθηγητή

4.            Γενικά Μαθηματικά με εφαρμογές στην Οικονομική Ανάλυση και Στατιστική

Επίκουρου Καθηγητή

5.            Περιφερειακή Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

Επίκουρου Καθηγητή

6.            Τουριστική Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη

Επίκουρου Καθηγητή

  Αν και έχει παρέλθει ήδη ένα έτος από την προκήρυξή τους, πληροφορούμαστε ότι ως σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία και δεν έχει συγκληθεί κανένα εκλεκτορικό για καμία από τις θέσεις αυτές. Το γεγονός αυτό προκαλεί, τόσο σε μας όσο και στην τοπική κοινωνία, μεγάλη ανησυχία σε συνδυασμό με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο περί οριστικής απώλειας του 2ου τμήματος το οποίο είχε ιδρυθεί για την Άμφισσα από την Κυβέρνηση του Σύριζα και του οποίου η λειτουργία ανεστάλη με περσινή απόφαση της Υπουργού κας Κεραμέως.

Θα θέλαμε. Λοιπόν, να μας ενημερώσετε για ποιον λόγο καθυστερεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας για τις θέσεις που αντιστοιχούν στην Άμφισσα, και για τις οποίες έχει υποβληθεί ικανός αριθμός αιτήσεων υποψηφίων με εξαιρετικά προσόντα, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες ορισμένες από το νόμο.

Θα θέλαμε επίσης να μας διαβεβαιώσετε ότι αυτές οι «ανεξήγητες» καθυστερήσεις δεν θα οδηγήσουν σε απώλεια των πιστώσεων/θέσεων για το τμήμα της Άμφισσας.

Με τη δέουσα εκτίμηση


                        

Γραφείο Τύπου                                                          

Ν.Ε. Φωκίδος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου