Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΚΚΕ - Πάρτε μέτρα τώρα

Απαιτούνται κατεπείγοντα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των Δομών των «ευπαθών» ομάδων....

Πριν λίγες μέρες, ως Τ.Ε. Φθ/δας εκφράσαμε μεγάλη ανησυχία για τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο Γηροκομείο Λαμίας και την ανάγκη λήψης μέτρων για όλες τις παρόμοιες Δομές.

Η χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για καθολική μόλυνση όλων των τροφίμων και του προσωπικού, αναδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης και επιβάλει την αγωνιστική κινητοποίηση και επαγρύπνηση όλων ώστε να εξασφαλιστούν τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην υγεία.

Για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έχουμε μιλήσει επανειλημμένα. Καθώς επίσης και για την πολιτική καταδίκη τόσο της ίδιας, των προηγούμενων, όσο και όλων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν παρόμοιες πολιτικές επιλογές. Δηλαδή, ανέχονται, «φλερτάρουν» ή προωθούν την ιδωτική Υγεία, υποβαθμίζοντας συνεχώς το δημόσιο σύστημα Υγείας. 

Τώρα απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων μας για την ανακούφηση των ανθρώπων που υποφέρουν και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στον τομέα της υγείας. 

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να απαιτήσουμε:

Να ελεγχθεί αν εφαρμόζονται πιστά τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους που διαμένουν στα γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.  

Να γίνουν άμεσα, με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης, τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη Περιφέρειας και Δήμου, η απρόσκοπτη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης  από και προς το Γηροκομείο αλλά και προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους  οι οποίες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Να γίνεται πλήρης καθημερινή ιατρική παρακολούθηση όλων των παραπάνω προσώπων, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα  απο το αν έχουν συμπτώματα.

Να επεκταθούν οι έλεγχοι σε όλες τις προνοιακές δομές της Φθιώτιδας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου