Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυμα του Βουλευτή Φωκίδας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ


 Η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία από τις οργανωμένες κοινωνίες αποτελεί κριτήριο πολιτισμού και ανθρωπισμού. .....

      Η Πολιτεία οφείλει να τους παρέχει τα μέσα για να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας και να μεριμνά για την διαρκή εκπαίδευση και επαγγελματική τους ένταξη.

     Η Χώρα μας, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του άρθρου 21 παρ. 6 του Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεών της, λαμβάνει διαρκώς μέτρα στήριξης των ΑμεΑ. 

     Ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, φέτος για πρώτη φορά έγιναν χιλιάδες  διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού στις δομές της Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ένα αίτημα δεκαετιών εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων έγινε πραγματικότητα.

       Στην Φωκίδα, αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τους συνανθρώπους με αναπηρίες και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άρση όλων των εμποδίων, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, αλλά και στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων, οι οποίες οδηγούν σε κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος τους.

      Ιδιαιτέρως στηρίζουμε την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία. Νιώθουμε υπερήφανοι για την ταχεία ίδρυση και λειτουργία από το τρέχον σχολικό έτος του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου, με έδρα την Άμφισσα, που με το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συμπληρώνει και ολοκληρώνει το φάσμα της εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή, στην Φωκίδα. Έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή του νέου κτηρίου για το Ειδικό Δημοτικό και αναμένουμε, σε λίγους μήνες, την έναρξη των εργασιών. 

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, αγωνιζόμενοι για μια κοινωνία που προστατεύει και διασφαλίζει την πλήρη και ισότιμη απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών από όλα τα Άτομα με Αναπηρίες και προάγει τον σεβασμό για την έμφυτη αξιοπρέπειά τους, όπως ακριβώς επιτάσσει η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

  

Ιωάννης Δ. Μπούγας

Βουλευτής Φωκίδας ΝΔ

Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου