Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Έκδοση και διάθεση του επετειακού ημερολογίου του 2021 από το Δήμο Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Η ιστορία του τόπου μας σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια» .....

Ο Δήμος Δελφών, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, προέβη στην έκδοση ενός εβδομαδιαίου επετειακού ημερολογίου για το 2021. Σκιαγραφώντας τις μορφές των θεμελιωτών της ελευθερίας μας, οι οποίοι αναδείχτηκαν και έδρασαν στον τόπο μας, το ημερολόγιο περιέχει με ευσύνοπτο τρόπο και εικονογράφηση τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Παρνασσίδας. 

Η δημιουργία του ημερολογίου αποτελεί προϊόν συνεργασίας πολλών προσώπων που εργάσθηκαν  αφιλοκερδώς. Πιο συγκεκριμένα, την έκδοση επιμελήθηκε ο κ. Νίκος Κατσικούλης, ο οποίος επίσης συνέταξε τα κείμενα μαζί με τις κ.κ. Μάρω Τασιού-Γουργουρή και Λίλα Σέββα, ενώ τα επιμελήθηκε φιλολογικά η κ. Κρυσταλλία Κώνστα. Φωτογραφίες τους παραχώρησαν οι κ.κ. Ηλίας Μασσάρος, Μπάμπης Καρέλης, Παναγιώτης Λαλάς, Ευστάθιος Μαντζώρος, Φώτο Λαλάς, Αριστοτέλης Πούρνος, Στράτος Ακτίδης και Άκης Θεοχαρόπουλος. Ιστορικά τεκμήρια σε ψηφιακή μορφή παραχώρησαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και ο συλλέκτης κ. Ηλίας Δαραδήμος. Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.). 

Από σήμερα και μέχρι να εξαντληθούν τα αντίτυπα το ημερολόγιο του 2021 του Δήμου Δελφών θα διατίθεται δωρεάν, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους. Με την παραλαβή του κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει τις πρώτες πληροφορίες για όσα σπουδαία συνέβησαν στα σημερινά διοικητικά όρια του Δήμου την περίοδο της Επανάστασης του 1821. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την έκδοση του ημερολογίου δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών, μεταξύ όλων όσων έχει προγραμματίσει για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, προχώρησε και στην έκδοση του εν λόγω ημερολογίου, θέλοντας να βάλει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια της περιοχής μας ένα μέρος της πολύτιμης ιστορίας του τόπου μας. Η γνώση του από που ερχόμαστε αποτελεί εφόδιο και οδηγό για το που μπορούμε να πάμε. Το αποτύπωμα που άφησαν οι πρόγονοί μας είναι χρέος μας να παραμείνει ζωντανό, αλλά και ευθύνη μας, όχι να επαναπαυθούμε σε αυτό, αλλά να αποτελέσουμε άξιοι συνεχιστές τους».  


Από το Γραφείο Δημάρχου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου