Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου. .....

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τίμησαν συμβολικά την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 2020 – Πλ. Λαού

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ, το Τ.Σ. Φθιώτιδας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τίμησαν συμβολικά την επέτειο της ανατίναξης της σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 25η προς 26η Νοεμβρίου 1942. ....

Σύντομη τελετή -προσαρμοσμένη στους περιορισμούς που ισχύουν λόγω πανδημίας- έγινε στην Πλατεία Λαού, στη Λαμία, σήμερα το πρωί 25 11 2020 και όχι στο συνηθισμένο τόπο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. 

Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Φουσέκης, πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Αναφέρθηκε στη σημερινή μέρα, στα επίκαιρα μηνύματά της. Είπε ότι «Το πραγματικό μήνυμα του Γοργοπόταμου και της Εθνικής Αντίστασης είναι αντιιμπεριαλιστικό. Αφήνει έκθετους εκείνους που το καπηλεύονται, αφού με το ένα χέρι τους καταθέτουν στεφάνι και με το άλλο σηκώνουν τη σημαία των επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., τραβώντας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας τον ελληνικό λαό.» Συνέχισε αναφέροντας ότι «Όλοι εκείνοι που καλούν σε κοινωνική συναίνεση, εννοούν να συναινέσει ο λαϊκός κόσμος στην περικοπή 600 εκατομ. ευρώ για την Υγεία το 2021, να καθίσει ήσυχος, να υποταχτεί στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του, που δημιουργεί ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση, προτρέποντας τον συνταχτεί κάτω από τη ματωμένη σημαία των φονιάδων των λαών.» Και κατέληξε λέγοντας ότι «Το Παράρτημα Λαμίας, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το ΤΣ Φθ/δας της ΚΝΕ  τιμάμε, σήμερα, την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Υποκλινόμαστε μπροστά στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να υπάρξει ένα διαφορετικό μέλλον στη χώρα μας. Κι αν, μπροστά μας, ξεπροβάλλουν ζόρικοι, δύσκολοι, ζοφεροί και φρικτοί καιροί για τους λαούς, πρέπει να βάλουμε όλο το κουράγιο, να επιστρατεύσουμε τη γνώση που έχουμε αποκτήσει και τη μαστοριά που απαιτείται για να τους κάνουμε αυτούς τους καιρούς ελπιδοφόρους. Γιατί ζούμε στην εποχή που άνοιξε με την Οχτωβριανή Επανάσταση, την εποχή των κοινωνικών επαναστάσεων, της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας.»  

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και από το Δημήτρη Αλεξόπουλο εκ μέρους του Π.Σ. Αν. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα τιμηθεί η επέτειος όπως της αρμόζει στον ιστορικό χώρο δίπλα στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου