Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Τα κρούσματα στη Στερεά Ελλάδα - Πάνω από 85 ενεργά περιστατικά covid-19.

«Κρύο - ζέστη» από τα περιστατικά covid-19 που καταγράφει ο ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα, καθώς από τα 24 που είχε στη λίστα του την Πέμπτη, πέσαμε στα 5 την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.....

Η δυναμική του ιού όμως δεν περιμένει τους ρυθμούς με τους οποίους καταγράφονται επισήμως τα κρούσματα από τον Εθνικό Οργανισμό και μετά τα οκτώ μεσημεριανά, το βράδυ επαληθεύτηκαν άλλα 13 θετικά (το ένα επανεξέταση)!

Το τελευταίο αντιστοιχεί  στο άτομο από το προσωπικό των παιδικών σταθμών του Δήμου Μακρακώμης, που επιβεβαιώθηκε με μοριακό έλεγχο ως κρούσμα (είχε προηγηθεί rapid test θετικό).

Μαζί με αυτό και 11 ακόμη περιστατικά από τη Λαμία, τα πρώτα 4 σε 22χρονο και μία τριμελής οικογένεια με ενήλικο γιο, επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η μακριά λίστα συμπληρώνεται με έναν 57χρονο που δουλεύει στο Δήμο Λαμιέων, έναν ακόμη 32χρονο εργαζόμενο σε όμορο Δήμο, μια 63χρονη, μια 84χρονη, έναν 28χρονο, έναν 46χρονο (επαφή παλαιότερου κρούσματος) και έναν 25χρονο. Τέλος έχουμε και έναν 41χρονο από χωριό της Υπάτης.
Στην επίσημη λίστα του ΕΟΔΥ τώρα, καταγράφονται τα 4 από τα 5 περιστατικά που παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και αντιστοιχούν στον 70χρονο από τη Λαμία, έναν 72χρονο από τα Καμένα Βούρλα και ένα ακόμη 69χρονο από τη Λαμία, καθώς και το τριών μηνών βρέφος.

Επιπλέον στη λίστα είναι μία 27χρονη από τη Λαμία που είχαμε καταγράψει, ενώ πιθανότατα για το επόμενο 24ωρο πάνε τα υπόλοιπα περιστατικά για τα οποία ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Τονίζουμε ότι στον χάρτη της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ είχε 22 κρούσματα και όχι 24 που τελικά παρουσίασε, συμπεριλαμβάνοντας και έναν ακόμη 50χρονο άνδρα από την Ανατολική Φθιώτιδα, επαφή γνωστού κρούσματος και επιπλέον έναν 30χρονο από τη Λαμία.

Με αυτά και με αυτά τα ενεργά περιστατικά ξεπέρασαν τα 85 με τις στενές επαφές τους που έχουν μπει σε καραντίνα να είναι πολλαπλάσιο του 4 ή ακόμη και του 5!

Τα κρούσματα στη Στερεά

 Η λίστα είναι όμως μεγάλη και για την υπόλοιπη Στερεά, ξεκινώντας από την Ευρυτανία που έχει 21. Για πρώτη φορά τα 11 εντοπίζονται στο Μεγάλο Χωριό, 7 γυναίκες και 4 άνδρες. 8 εντοπίζονται στο Καρπενήσι το ένα σε υπάλληλο υπηρεσίας 54 ετών, ενώ το ένα κρούσμα είναι κορίτσι 8 ετών. Τέλος για 2 άνδρες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για το που ανιχνεύθηκαν.

Μεγάλο θέμα εξακολουθεί να έχει και η Φωκίδα, δίνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων συνολικά 18.

Την προηγούμενη είχε επαληθευτεί ως θετικός αστυνομικός και σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει και δεύτερο περιστατικό. Σχεδόν τα μισά κρούσματα είναι από Ιτέα, συνολικά 8. Πέντε γυναίκες ηλικίας από 20 μέχρι 62 ετών, δύο άνδρες, 28, 41 ετών και ένας μαθητής 13 ετών. Μια πεντάδα κρούσματα έδωσε και το Γαλαξίδι, τρεις γυναίκες 32, 47 και 51 ετών και δύο άνδρες 35 και 49 ετών. Τέλος έχουμε και ένα περιστατικό από πεδινό χωριό του Δήμου Δωρίδας ηλικίας 53 ετών (άνδρας).

Στη Βοιωτία, είχαμε 10 ασθενείς covid-19, τέσσερις άνδρες 31 έως 72 ετών είναι από τη Λιβαδειά, δύο κρούσματα από τη Θήβα το ένα κορίτσι 8 ετών, δύο γυναίκες από τον Ορχομενό (43 και 78 ετών), ένας 58χρονος από το Σχηματάρι και ένας 17χρονος από την Πύλη του δήμου Τανάγρας.

Τέλος στην Εύβοια που είχαμε και τα λιγότερα κρούσματα, είναι ένας 22χρονςο και ένας 38χρονος από τη Χαλκίδα, ένας ακόμη άνδρας από το Αλιβέρι και μία γυναίκα 57 ετών από την Κάρυστο. Σύνολο 4.
ΠΗΓΗ: lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου