Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Βρε! Σ’ αυτά τα Βουνά θα επιτρέψετε ‘’Αλφαντίδες’’;

Στέργιος Μπακολουκάς

Εδώ και δέκα χρόνια, στα κεντρικά χωριά του Δήμου Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας, Δίστομο και Στείρι, έχουν ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης ΔΕΚΑΔΩΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ Ανεμογεννητριών - τεράτων,.....

για την κατασκευή των οποίων ξεκοιλιάζονται τα γύρω βουνά, τα σωθικά των οποίων μετατρέπονται σε κραυγή αγωνίας του τόπου, που ακούγεται καθαρά όταν γυρίζουν οι ‘’απλώτρες’’ αυτών των σαβουροτεράτων, σπαθίζοντας ξεδιάντροπα τον ουρανό, ενώ την ίδια στιγμή, αυτές οι απόκοσμες μηχανές με την παρουσία τους, περιγελούν ανενδοίαστα τη νοημοσύνη της ντόπιας κοινωνίας. Χάσκουν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια και τις κατοικίες των ανθρώπων, μοιάζοντας η κάθε μια με Χάροντα, αποτελούμενο από ψυχρά μεταλλικά μέλη, που κραδαίνει τα πολλαπλά του δρεπάνια, απειλώντας τους πάντες με την μεταφορά τους στο επέκεινα!

Το τελευταίο διάστημα αυτοί οι παρανοϊκοί , κακομούτσουνοι, αλφαντίδες (είδος αράχνης), ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στα βουνά και τους λόφους της Αράχοβας. Στην είσοδο του Ιερότερου τόπου της Ελλάδας, στην ανατολική πλευρά των Δελφικών Ελληνικών Σεβασμάτων. Φαίνεται πως αυτός ο σεβασμός και το δέος που το τοπίο και οι μνήμες εμπνέουν, κάποιοι προσφέρονται να βοηθήσουν ώστε να μεταλλαχτεί στ’ αποκρουστικά μούτρα ενός εξωγήινου ερημότοπου, σβήνοντας το παρελθόν και την Ιστορία.

Βεβαίως κανένα έγκλημα δεν γίνεται χωρίς τη συμμετοχή και τη βοήθεια τμήματος ‘’αφελών;’’ εγχώριων παραγόντων. Είναι απύθμενο το θράσος και ασύγκριτη η ξετσιπωσιά, αυτών των ντόπιων παραγοντίσκων της συμφοράς, οι οποίοι προσπαθούν να προσφέρουν την περιοχή και τους κατοίκους της, έρμαια στην κερδοσκοπία των εταιρειών και να καταστήσουν τους εαυτούς τους, αρωγούς των μετόχων τους, οι οποίοι έχουν σκοπό να γεμίσουν τ’ αδηφάγα στομάχια τους όχι μόνο με φυσική ομορφιά, αλλά ακόμα και με κομμάτια πολιτισμού και Ιστορίας, χωνεύοντας οτιδήποτε παιδαγωγικό, ελπιδοφόρο και όμορφο έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο!

Αδίστακτες χρηματολάγνες εταιρείες, επιχειρούν να μαγαρίσουν, όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καταστρέφοντας ακόμα και το τελευταίο πράσινο, μπαζώνοντας και το τελευταίο ελεύθερο καταφύγιο ζωής, αλλά ακόμα και τους Αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως είναι το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά και το Δελφικό Ιερό.

Δυστυχώς, τα κεντρικά όργανα της πολιτείας διευκολύνουν προκλητικά αυτές τις εταιρείες, ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Τα δασαρχεία εκδίδουν νύχτα τις σχετικές άδειες για την αναγκαία αποψίλωση των αντίστοιχων δασικών εκτάσεων. Τα όργανα της Πολιτείας χορηγούν άδειες ‘’εν τάχει και εν κρυπτώ’’, φέρνοντας προ τετελεσμένων γεγονότων τις ντόπιες κοινότητες. Οι εταιρείες εκμετάλλευσης εξαγοράζουν σιωπή, προσφέροντας κάποια δήθεν αποζημίωση στους τοπικούς δημοτικούς κορβανάδες, έχοντας όμως απόλυτη επίγνωση της καταστροφής που έχουν προαποφασίσει να επιφέρουν. Προσφέρουν ευτελή οικονομικά ανταλλάγματα στους πρόθυμους, τα οποία μοιάζουν με τα καθρεφτάκια και τα κομπολόγια, με τα οποία οι Ισπανοί Κονκισταδόρες, εξαπάτησαν και καταλήστεψαν τους αυτόχθονες κατοίκους του Νέου Κόσμου, για να τους κατασφάξουν ύστερα και να τους προσφέρουν βορά στα σκυλιά τους!

Αυτές οι εταιρείες μπροστάρηδες της καταστροφής, Γερμανοθρεμμένες καρικατούρες ‘’ελληνικής’’ ιδιοκτησίας, με πνεύμα ανάλγητων αποικιοκρατών, υπερθεματίζουν, χωρίς αιδώ, μιας αμφιλεγόμενης "πράσινης ανάπτυξης"!!! Είναι βαλτοί από την ίδια Γερμανία που άρχισε πρόσφατα την δική της παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, δίνοντας εντολή να σταματήσει η εξόρυξη και η, σε ενέργεια, μετατροπή των δικών μας κοιτασμάτων, από τις μονάδες της ΔΕΗ, ως ….αντιπεριβαλλοντολογικές! Μας στέλνει λοιπόν τόνους από σαβούρα και παλιοσίδερα, αφού προηγουμένως με όπλο τα μνημόνια μας εξαθλίωσε οικονομικά, παραμυθιάζοντάς μας επειδή μας θεωρεί ‘’υπηκόους’’ της και πείθοντάς μας ότι πλέον ΔΕΝ θα έχουμε ρίπους και άρα η συμβολή μας στο διεθνές χρηματιστήριο της ενεργειακής αφυδάτωσης του Πλανήτη, θα είναι μηδαμινή! Ο δρόμος πλέον, με αυτόν τον τρόπο, είναι ανοιχτός, για τους αδηφάγους παρτσινέβελους και τα συμφέροντα των Γερμανών!

Αυτές οι Εταιρίες που έχουν "ματσαλίσει" το διάφορο από όλα τα δημόσια έργα που έγινε στην Ελλάδα, αντί να τους αναγκάσει η πολιτεία να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ τις ζημιές που δημιούργησαν, τις πριμοδοτεί κι από πάνω, με επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα οποία προέρχονται από το στύψιμο του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, για να "επενδύουν" τάχαμου, στις νέες τεχνολογίες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις από την εκβιομηχανοποίηση του περιβάλλοντος και των αρχαιολογικών χώρων!!!

Είναι βέβαιο ότι αυτοί Οι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ της ζωής, τα πιράνχας του κέρδους, δεν θα σταματήσουν, αν οι ΠΟΛΙΤΕΣ δεν τους απαγορεύσουν την είσοδο! Αυτοί, δεν ορρωδούν πουθενά, είναι ικανοί να μεταφέρουν τη σαβούρα τους, σε όλο το Ξεροβούνι μέχρι χαμηλά στον ‘’Κόχραν’’, ψηλά στην κορυφογραμμή του Παρνασσού μέχρι Δυτικά το ‘’Σταυρό’’ και τον ‘’Πατσαντάρα’’, ακόμα και πάνω στις …..Φαιδριάδες!

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, το Τοπικό Συμβούλιο της Αράχοβας και το αντίστοιχο των Δελφών είναι υποχρεωμένοι, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί ο κόσμος και ύστερα να ηγηθούν κινητοποιήσεων, ώστε οι ίδιες οι κοινωνίες να τους ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΙ, διαφορετικά σε λίγα χρόνια, δεν θα βλέπουμε μόνο τους χάρτες τους να κοσμούν το γραφείο του Δημάρχου, αλλά το μεταλλικό κοντέινερ που πρόσφατα επιχειρήθηκε να στηθεί στα ‘’Καρούτια’’ θα φαντάζει πταισματική παρανυχίδα μπροστά στην πλημμυρίδα των ‘’αλφαντίδων’’, σε τέτοιο βαθμό, που θα προσπαθούν να μας ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, κλέβοντάς μας την ανάσα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου