Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Άμεση ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ....

  

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid19 σε σχολείο του Δήμου μας και το συνεπακόλουθο κλείσιμο μιας τάξης στο ΕΠΑΛ Άμφισσας, αναδεικνύει περίτρανα την επείγουσα ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Μέτρα που δεν παίρνονται, με ευθύνη κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, παρότι επανειλημμένα έχουν τεθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους. Το μόνο που προβλέπουν τα πρωτόκολλα – λάστιχο της κυβέρνησης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το κλείσιμο της τάξης για δυο βδομάδες και η απολύμανση της σχολικής μονάδας. Κι εδώ τελειώνει η όποια εμπλοκή και ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου και δήμου με το θέμα. Καμία ιχνηλάτηση, ούτε καν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος αυτού δεν προβλέπουν τα πρωτόκολλά τους. Πόσο μάλλον τη διενέργεια μαζικών, δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, που δικαιολογημένα ανησυχούν από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κρούσμα. Γι’ αυτούς δεν προβλέπεται τίποτα, λες και δεν προαυλίζονται όλα τα παιδιά στον ίδιο χώρο, οι καθηγητές δεν πάνε από τάξη σε τάξη, δεν γυρίζουν παιδιά και εκπαιδευτικοί το μεσημέρι στα σπίτια τους! 

Ξεμπερδέψανε, βγάλανε την υποχρέωση με δυο στοιχειώδη μέτρα και από κει και πέρα, «ο καθένας ας κάνει τα κουμάντα του» μας λένε στην ουσία. Η περιβόητη «ατομική ευθύνη» που μας γανώνουν το μυαλό απ’ την αρχή της πανδημίας. Καμία ανησυχία για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, την αραίωση των τμημάτων, την πύκνωση των σχολικών δρομολογίων. Κανένα ουσιαστικό μέτρο για όλα αυτά δεν πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για την υγεία και ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.  

Άμεσα ο Δήμος Δελφών:

Να απαιτήσει γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων σε μέσα καθαρισμού και απολύμανσης. Να πάψει να αρκείται στα ψίχουλα της κυβέρνησης.

Να μετατρέψει το ωράριο των συμβασιούχων καθαριότητας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Να απαιτήσει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η κυβέρνηση:

Να προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές από τις μονάδες του ΕΟΔΥ.

Να αξιοποιήσει αίθουσες που υπάρχουν σε σχολεία, δημόσιους χώρους που παραμένουν κλειστοί, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα πολυπληθή τμήματα και να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις εκπαιδευτικών με στόχο 15 παιδιά ανά τμήμα.

Να εξασφαλίσει δωρεάν παροχή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασία και υγιεινής.

Να προχωρήσει στην ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με υγειονομικό προσωπικό και πόρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου