Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής για την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Κίνημα που έμελε ν’ αλλάξει την ιστορία της Ελλάδας......
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα  κουβαλούσε όλη τη βαριά κληρονομιά των δημοκρατικών αγώνων και ξεκινούσε την ημέρα εκείνη την πορεία του, με στόχο τη δικαίωσή τους. Το τρίπτυχο της ιδρυτικής του Διακήρυξης, «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση» ,αποτέλεσε την πυξίδα της πολιτικής του και οδήγησε στην Αλλαγή του 1981.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που πέτυχε την Εθνική Συμφιλίωση, βελτίωσε το επίπεδο διαβίωσης των «μη προνομιούχων» κι έβαλε της βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους : Η Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η προοδευτική μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου, η οικονομική ανάπτυξη παράλληλα με τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η προστασία των εργαζομένων και  στήριξη των αγροτών, αναβάθμιση της Παιδείας τα  μεγάλα δημόσια έργα και πολλά ακόμη, άλλαξαν την Ελλάδα προς το καλύτερο. Η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα αναβαθμίστηκε,  επίσης,  χάρη στην υπερήφανη και πατριωτική εξωτερική πολιτική του Κινήματος.
Στα 46 χρόνια ζωής του, το ΠΑΣΟΚ, πρόσφερε πάρα πολλά στην Ελλάδα. Ήταν το μόνο κόμμα που δεν φυγομάχησε μπροστά στον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, σηκώνοντας μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογούσε. Δικαιωμένο πλέον, εξελίσσεται και προσφέρει στην Ελλάδα, ως ο βασικός πυλώνας του Κινήματος Αλλαγής. Η γέννησή του υπήρξε λαϊκή ανάγκη και η συνέχιση της πορείας του επίσης. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε. Φθιώτιδας Κινήματος Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου