Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

6 Απριλίου 1929: Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΟΥΒΑΛΑ


 ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ (Σουβάλα) Παρνασσίδος

-         Εις το υπ’ αριθμ. 169 φύλλον του αγαπητού <<Ρουμελιώτου>> εδημοσιεύθη ανταπόκρισις του περιοδεύοντος Συνεργάτου σας κ. Τσαλάκου.....

λαβόντος συνέντευξιν μετά του τότε Προέδρου της Κοινότητας κ. Γ. Τσαρμακλή και επειδή τα πράγματα δεν εξετέθησαν λεπτομερώς παρακαλώ όπως δημοσιεύσητε τα ακόλουθα χάριν και μόνης της ακρίβειας.

Επί της ολιγομήνου Προεδρείας του κ. Τσαρμακλή συνετελέσθησαν τα εξής έργα:

1)        Η σύμβασις του ηλεκτισμού της κωμοπόλεώς μας μετά τις υδροηλεκτρικής Εταιρείας Αδελφών Γ. Αδαμοπούλου και Σια, δια της τοποθετήσεως 60 λαμπτήρων των 50 κηρίων έκαστον επί μίαν πενταετίαν αντι δραχ 20 χιλιάδων ετησίως και δωρεάν του φωτισμού του Κοιν. Καταστήματος, Αστυνομίας και Τηλεγραφείου.

2)        Η κατασκευή του υδραγωγείου μας εις θέσιν <<Λέου>> δια σιδηροσωλήνων κατεστραμένου από καθίζησιν του εδάφους προ 15ετίας.

3)        Η προμήθεια αρκετών σιδηροσωλήνων δια την σωλήνωσιν του υδραγωγείου μας από δεξαμενής <<Γουναρέϊκα>> και κάτω, ως και ετέρων σιδηροσωλήνων δια την αντικατάστασιν του δικτύου εντός της κωμοπόλεώς μας καθόσον οι παλαιοί τοιούτοι έκλεισαν με πορόλιθον.

4).  Η κατασκευή της βατής οδού προς Δαδίον δια προσωπικής εργασίας μέχρι των ορών Δαδίου <<βαθύρεμμα>>.

5). Η δενδροφύτευσις δι΄ακακιών της δημοσίας οδού μέχρι Κότσιααλώνι.

6). Η κατασκευή της οδού εις τα κάτω λατομεία προς μεταφοράν πέτρας δια τας κάτω Συνοικίας.

7). Η υπόσχεσις του υπουργείου Συγκοινωνιών κατόπιν ενεργειών του όπως μας αποστείλη το αναγκαίον ειδικόν συρματέπλεγμα δια τους χειμάρρους <<Κανιανίτην>> και <<Αγοριανίτην>> εκ Πλατανάκι εκ των οποίων οι καταστροφαί εις την γεωργίαν είναι τεράστιαι.

Πλην των ανωτέρω δε και άλλαι μικροτέρας αξίας α δεν αναφέρωμεν.

Πολυδροσιώτης

 

Εφημερίδα ΄΄Ρουμελιώτης¨



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου