Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Η πολυβραβευμένη ελληνική αστυνομική ταινία «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ» (2017) του Σωτήρη Τσαφούλια, από την Κινηματογραφική λέσχη Ιτέας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 2/9 και Παρασκευή 4/9 στις 9.15μμ
Η πολυβραβευμένη ελληνική αστυνομική ταινία....

«ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ» (2017) του Σωτήρη Τσαφούλια
Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Φρανσουά Κλυζέ, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου
Ένα σύγχρονο, πρωτότυπο, καλογυρισμένο αστυνομικό θρίλερ, με πυκνό μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους, μαθηματικές αναφορές από ένα νέο Έλληνα δημιουργό, τον Σωτήρη Τσαφούλια, που δείχνει να παίρνει ρίσκα και να διαθέτει μεράκι για ένα είδος σινεμά που σπάνια συναντάμε στην ελληνική φιλμογραφία.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Αθήνα, 2015.  Πέντε δολοφονίες έχουν  κοινό χαρακτηριστικό ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων και έναν (τον ίδιο) αριθμό. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής Εγκληματολογίας (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους μέσα από ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού με τη βοήθεια του Πρύτανη Αδαμαντινού (Δημήτρης Καταλειφός) και του καθηγητή μαθηματικών που υποδύεται ο Γάλλος Φρανσουά Κλυζέ («Άθικτοι», «Γιατρός στο χωριό»).
Η ταινία είναι το πρώτο ελληνικό μαθηματικό θρίλερ και ένα από τα λίγα παγκοσμίως. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτ. Τσαφούλιας άντλησε την έμπνευση του από την ιδιοφυή θεωρία του Πυθαγόρα στην οποία ο αρχαίος φιλόσοφος συνδυάζει μέσω των «φίλιων αριθμών», τα μαθηματικά με τον ορισμό της φιλίας. Στη συγγραφή του σεναρίου συνέβαλε συμβουλευτικά ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο οποίος κάνει και ένα μικρό πέρασμα στην ταινία.
Η πλοκή κρατά το θεατή σε διαρκή αγωνία, το σενάριο είναι ευρηματικό, χωρίς υπερβολές, η σκηνοθεσία, η φωτογραφία και οι ερμηνείες κινούνται σε υψηλό επίπεδο ενώ η μουσική ενισχύει την ατμόσφαιρα της ταινίας.
Η ταινία αγαπήθηκε φανατικά από το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι ότι συγκέντρωσε 300 θετικές κριτικές από θεατές (με 4,5/5 αστεράκια μέσο όρο) σε γνωστό site. Παράλληλα είχε τηλεοπτική συνέχεια 8 επεισοδίων με τίτλο «Έτερος εγώ-Χαμένες ψυχές» που αφορά την εξιχνίαση μίας σειράς δολοφονιών, που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα, ενώ τελείωσαν τα γυρίσματα της δεύτερης τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Έτερος εγώ: Κάθαρσις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου