Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΦΩΚΙΔΟΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το «Πάσχα του καλοκαιριού», η κορυφαία Θεομητορική εορτή τού εκκλησιαστικού έτους, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της μεταστάσεώς της εις τους Ουρανούς στην Ενορία μας......

Εκατοντάδες πιστών προσήλθαν ευλαβικά χθες και σήμερα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πόλεως Πολυδρόσου Φωκιδος προκειμένου να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Ιησού Χριστού και να συμψάλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.
Επίκεντρο των σημερινών θρησκευτικών εκδηλώσεων ήταν η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας που με υπομονή και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας περίμεναν καρτερικά να ασπασθούν , υποκλινόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της και εκζητώντας την ευλογία και την μεσιτεία Της.

Παραμονή της Εορτής ο Αρχιμ. Σιλουανός Λάμπρου κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο όπου σαν Μάνα όλων είναι και μια πύλη προς τα ουράνια όπου οποίος ζητήσει την βοήθεια της θα σπεύσει άμεσα για να βοηθήσει κάθε άνθρωπο που την επικαλείται.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο νέος Εφημέριος π.Κωνσταντίνος Παπαθανασίου ευχαρίστησε όλους τους πατέρες για την τιμή και τον κόπο που έκανα για να έρθουν στην Ιερά Πανήγυρι της Ενορίας μας όπως και τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα τον Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Ευάγγελο Κούσουλα την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πολυδρόσου κ. Ευθυμία Τοπαλη, τους Ιεροψάλτες όπου κόσμησαν το αναλόγιο,τους Ιεροπαιδες, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και όλους όσους κόπιασαν για την καθαριότητα του χώρου μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού μας ο οποίος κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ομίλησε καταλλήλως για το πανσεβάσμιο ιερό πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού, αναφερόμενος στη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας, ενώ κάλεσε τους πιστούς να εισέλθουν στη ζωή της ταπείνωσης, της αγάπης και της καρτερίας, σύμφωνα με το παράδειγμα της ίδιας της Παναγίας μας.

Φωτό Ιωάννης Ξηρομερίτης






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου