Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΝ. Α. ΦΟΡΑ - «ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ»

Προς:
Εκπαιδευτικούς, μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας

Θέμα: «ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ»
Αγαπητοί συνάδελφοι,.....

Ως μέλη της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ εκφράζουμε πάντα τις απόψεις μας για τα θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο θεωρώντας σημαντικό ό,τι πράξη γίνεται να γίνεται στα πλαίσια του νόμου και αν σε κάτι διαφωνούμε παλεύουμε για να το αλλάξουμε.
ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗ
Θεωρούμε μη αναγκαία την αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές, αυτή τη χρονική μάλιστα στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία, όταν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα γίνει σύντομα επιλογή των νέων.
 Θεωρούμε χρέος μας παρόλες τις πολλές αντιπαραθέσεις μας να ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο Δ.Δ.Ε. κ. Ιωάννη Αλωνάρη με τον οποίο συνεργαστήκαμε για το καλό των συναδέλφων και της εκπαίδευσης.

ΘΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Δε συμφωνούμε με τον τρόπο επιλογής δηλαδή χωρίς αντικειμενική αξιολόγηση και με αδιαφανή κριτήρια των προσωρινών Δ.Δ.Ε., όπως είχαμε διαφωνήσει με τον εξίσου αδιαφανή τρόπο επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Θεσμικά όμως καλωσορίζουμε τη νέα Δ.Δ.Ε. και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να επικροτήσουμε τις σωστές ενέργειές της και να διαφωνήσουμε με τις λάθος. Π.χ. δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Διευθυντή/τριας σχολικής μονάδας με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και διαφορετικό ΑΔΑ.

ΘΕΣΗ ΤΡΙΤΗ
Διαφωνούμε με την αλλαγή των μελών του Π.Υ.ΣΔ.Ε. που θα διαρκέσει μόνο μέχρι 31-12-2020, ενώ υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα να επιλυθούν. 
Περιμένουμε η Περιφερειακή Διευθύντρια να προχωρήσει στην αλλαγή των μελών εφαρμόζοντας την εγκύκλιο του ΥΠΑΙ.Θ και ό,τι αυτή ορίζει.

Με εκτίμηση
Τα μέλη της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου