Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερα από διακόσια στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν από το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αγίου Στεφάνου στον Ερημίτη.....
Στην περιοχή που είναι δύσβατη, με πυκνή βλάστηση, έχει στηθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία γιγάντια επιχείρηση περιορισμού της πύρινης λαίλαπας, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συμμετείχαν και από αέρος έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, από Κέρκυρα, Ιωάννινα και το Άκτιο, αντίστοιχα.
«Υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες της φωτιάς», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, πύραρχος, Νίκος Κολοβός.
Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να περιορίσουν τη φωτιά, που φέρεται να έχει οριοθετηθεί, συμμετέχουν με υδροφόρες, υπάλληλοι του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, καθώς και ομάδες εθελοντών.
Εικόνα Εικόνα
O Kυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στην Κέρκυρα στα μέσα Ιουλίου, είχε προβλέψει ότι η περιοχή του Ερημίτη στο νησί θα καεί, οπότε η σωτηρία της είναι η ανοικοδόμηση του τουριστικού Kassiopi Project. Το γνωστό νεοφιλελεύθερο επιχείρημα που καθιστά εν τη γενέσει του καταστροφικό ό,τι αντίκειται στα ιδιωτικά συμφέροντα για να εξασφαλίσουν κέρδη.
https://independentnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου