Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

΄΄Το φάντασμα του Μπρόκεν΄΄ εμφανίστηκε στον Παρνασσό

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρεται στο φαινόμενο Broken Spectre που εμφανίστηκε στον Παρνασσό.....


Ανθρώπινες φιγούρες που ξεπροβάλλουν μέσα από την ομίχλη; Κι όμως, συνέβη πρώτη φορά στη Γερμανία και πριν λίγες μέρες και στον Παρνασσό.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναδημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook τη φωτογραφία χρήστη, που απαθανάτισε το μοναδικό φαινόμενο Broken Spectre, εξηγώντας πότε και πώς δημιουργείται.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Το φαινόμενο Brocken spectre (το φάντασμα του Μπρόκεν) απαθανατίστηκε προχθές 16/7/2020 από τον Κων/νο Βασιλακάκο στον Παρνασσό!

Στο συγκεκριμένο οπτικό φαινόμενο το φως δημιουργεί ψευδαισθήσεις δίνοντας την εντύπωση ότι εμφανίζονται ανθρώπινες φιγούρες να ξεπροβάλλουν μέσα από ομίχλη, έχοντας πίσω τον ήλιο σε συνδυασμό με άλω ή φωτοστέφανο που περιβάλλει με τα χρώματα της ίριδας μεγάλες σκιώδεις φιγούρες..

Το φαινόμενο έχει την ονομασία Brocken spectre (το φάντασμα του Μπρόκεν) επειδή εθεάθη για πρώτη φορά στο ομώνυμο βουνό της Γερμανίας!
https://www.facebook.com/Vasilakakos.Konstantinos

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου