Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. .....

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ (ΠΑΝΤΑ) ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


Εδώ και 1,5 έτος, μένω περιστασιακά στον πανέμορφο τόπο, που είναι το σπίτι μου, στην πάνω Σουβάλα. Για να ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα στο χωριό, αλλά και για τις δραστηριότητες των Δημοτικών αρχόντων χρησιμοποιώ κυρίως τα ηλεκτρονικά μέσα διαδικτύωσης......
Από αυτά αντλώ πληροφορίες.
Με χαρά διαπιστώνω ότι και κέφι έχουν οι νέοι, αλλά και υποστήριξη από τον Δήμο, και έτσι προβαίνουν σε εργασίες, που δεν τις είχαμε συνηθίσει κατά τις προηγούμενες θητείες. Θα πρέπει όμως να επισημάνω, ότι κατά την προηγούμενη θητεία και ο πρώην Δήμαρχος έκανε φιλότιμες προσπάθειες, χωρίς όμως την ανάλογη Δημοτική υποστήριξη (Δεν κρίνω τα αίτια εδώ, καθώς το ζητούμενο, τελικά, είναι το αποτέλεσμα μιας θητείας).
Τώρα φαίνεται ότι κάτι κινείται με άλλες ταχύτητες και με μια πρωτόγνωρη σπουδή. Έχοντας το βλέμμα στην άσκηση των καθηκόντων τους οι νέοι, συμπεριφέρονται χωρίς έστω κάποιο ρεβανσισμό ή οργίλη απόκριση στις αντιπολιτευτικές αιτιάσεις. Μια εξέλιξη που μας απομακρύνει από παλαιότερες θητείες με «Ναπολεόντειες» συμπεριφορές.
Τα παιδιά, τα λέω παιδιά με την σημασία των ελπιδοφόρων νεαρών, πράττουν ορθά. Από ό τι έχω διαβάσει, αλλά και από ό τι έχω ενημερωθεί από τους πολλούς φίλους μου στο χωριό, εργάζονται για την καλυτέρευση του τόπου, χωρίς να προσβλέπουν εμμονικά σε υστεροφημία. Ούτε αντιμετωπίζουν τον «λαό» με υπεροψία Αντουανέτας .
Είχαμε υποστεί τέτοιες συμπεριφορές, με αναιδείς αποκρίσεις, απαξιωτικές εκφράσεις, επιτιμητικές παρατηρήσεις και διαβολές με έωλα επιχειρήματα. Θα ήταν, αντιμετωπίσιμες, εάν προερχόντουσαν από την ισχυρή Προσωπικότητα που δικαιώνεται μέσα από την πολιτεία της.
Όμως ελάχιστου ειδικού βάρους χαρτογιακάδες, οσφυοκάμπτες, διαβρώσανε τον θώκο με την έστω και λίγο τοποθέτηση τους επάνω του. Όντας σαν πρόσωπα ναρκισσιστικά, εμπαθή, με πολλές εμμονές αλλά και άγνοια της ουσίας της καθημερινότητας, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την παραμικρή παρακαταθήκη στους μελλοντικούς. Απεχθανόντουσαν και απέρριπταν όποια άλλη άποψη. Επέτυχαν άκοπα να γίνουν αντιπαθή ξένα σώματα στον κοινωνικό περίγυρο, και να περιθωριοποιηθούν στην συνείδηση των πολιτών. Καθόλου ευχάριστη εξέλιξη για όλους, αφού η πορεία τους αυτή καταγράφηκε ώς αρνητική ή και ως μη ούσα.
Φρόνιμο είναι να μη τα ξεχνάμε αυτά, και να τα θυμόμαστε σαν παραδείγματα προς αποφυγή. Για να μην δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν άλλο αποστεωμένο ψοφοδεή υπαλληλίσκο να εμφανιστεί με βλέψεις Προεδρίας ή Δημαρχίας, ισχυριζόμενος το αλάθητο και την απόλυτη γνώση.
ΧΙΚ


1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά για πρώτη φορά είδαμε κάτι να γίνεται στο άνω Πολύδροσο (σουβαλα)θέλω να πιστεύω ότι κάποτε θα καταλάβουν ότι μπορεί να γίνει η βιτρίνα της Πολύδροσου ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή