Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Δύο παραγωγές ιστορικών ντοκιμαντέρ προβάλουν την ιστορία και τον τόπο μας



   Η ανάδειξη της μεγάλης συμβολής του τόπου μας στην Επανάσταση του 1821, ιδιαίτερα εν όψει  της συμπλήρωσης 200 ετών από την κήρυξή της, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Δήμο Δελφών....
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας πήρε την πρωτοβουλία και φιλοξένησε δύο παραγωγές ιστορικών ντοκιμαντέρ και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολυνθεί το έργο των συντελεστών τους, με απώτερο στόχο μέσω αυτών να προβληθεί η περιοχή μας.

   Η πρώτη παραγωγή, αφορά σειρά επεισοδίων του σκηνοθέτη-παραγωγού κ. Σταμάτη Τσαρουχά, με θέμα το πολιτικά γεγονότα της Επανάστασης, τη συνέλευση των Σαλώνων (Νοέμβριος 1821) και τον Άρειο Πάγο της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος. Γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν στο φρούριο της Άμφισσας, στη Χάρμαινα, καθώς και στην οικία Σκουρλέτου. 

   Η δεύτερη παραγωγή, αφορά σειρά επεισοδίων της εταιρείας WhiteFox S.A., με σκηνοθέτη τον κ. Γρηγόρη Καραντινάκη και θέμα την προσφορά της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία. Γυρίσματα έγιναν στο Μουσείο Αθανασίου Διάκου, στο ομώνυμο χωριό, στην Οικία Οπλαρχηγού Πανουργιά, στη Χάρμαινα και στα πηγάδια στην Άμφισσα, στις Ιερές Μονές Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος, Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας (παλαιά Μονή) και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προσηλίου, καθώς και στο Μουσείο Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα στη Δεσφίνα.

   Συμμετείχαν ο Σύλλογος Αναβιωτών «Σάλωνα 1821», ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» και το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς». Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως τόσο η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, πρόθυμα αδειοδότησαν και φιλοξένησαν τις εργασίες των γυρισμάτων στους χώρους ευθύνης τους, τους οποίους και ευχαριστούμε.
   Οι δύο σειρές θα προβληθούν από τη συνδρομητική τηλεόραση το 2021, ενώ θα γίνουν και ειδικές προβολές στο Δήμο Δελφών. Το μήνυμα της Διοίκησης του Δήμου, ως προς τη φιλοσοφία που περιβάλει αυτό το πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι ξεκάθαρο: «Κάθε ευκαιρία προβολής της ιστορίας και του τόπου αξιοποιείται στο έπακρο». 
Η συνέχεια στις οθόνες μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου