Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Γιάννης Οικονόμου Δήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας


Οι ιστορικές επέτειοι είναι ημέρες μνήμης, τιμής και σεβασμού. Πολλές φορές όμως αυτά δεν είναι αρκετά. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας που γιορτάζουμε σήμερα.....
Έτσι, μαζί με τη μνήμη και την τιμή στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους Έλληνες που σήκωσαν ανάστημα στη χούντα, οφείλουμε την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη στα αγαθά που διασφαλίζει η Δημοκρατία.
Στην ελευθερία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, την ελευθεροτυπία, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την ισότητα απέναντι στο νόμο, τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό. Ζούμε την πιο μακρόχρονη περίοδο Δημοκρατίας και πολιτικής ομαλότητας του ελληνικού κράτους. Δεν ήταν πάντα έτσι, δεν ήταν πάντα δεδομένη η Δημοκρατία και η ελευθερία στην πατρίδα μας. Αλλά ακόμα και μέσα σε αυτή την περίοδο, μπορεί να μην απειλήθηκε το πολίτευμα μας από τανκς και επίορκους αξιωματικούς αλλά υπήρξαν απειλές που επιχείρησαν να το υπονομεύσουν και να το τραυματίσουν. Ο λαϊκισμός, η διαπλοκή, ο κρατικοδίαιτος παρασιτικός καπιταλισμός, τα παραδικαστικά κυκλώματα, οι προσπάθειες χειραφέτησης των θεσμών και ελέγχου κρίσιμων μεταβλητών της δημόσιας ζωής, η κουλτούρα διαμαρτυρίας χωρίς όρια είναι μερικά από τα αίτια στρέβλωσης και κακοποίησης της Δημοκρατίας. 
Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η Δημοκρατία μας, το θεμέλιο δηλαδή, της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής συνοχής, της προκοπής , αυτό το προαπαιτούμενο της ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας, δεν είναι δεδομένο και δεν επιτρέπει εφησυχασμούς.
Απαιτεί δουλειά αλλά και αποτέλεσμα που θα κερδίζει, κάθε μέρα, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα διακυβέρνησης, στους νόμους στην λειτουργία του κράτους, στην αξία της πολιτικής, στο αγαθό της συντεταγμένης πολιτείας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου