Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΚΟΜΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ 72, ΔΗΛΑΔΗ 32, ΔΗΛΑΔΗ 19 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


Οι πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση  Μητσοτάκη και τα μπουκωμένα ΜΜΕ, για τα δήθεν 72 δις ευρώ, που βρίσκονται στην πόρτα μας και περιμένουν το μοίρασμα τους καλά κρατούν.....
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως άλλη μια φορά ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
Ποιά είναι η αλήθεια;
1. Τα 40 δισ είναι τα χρήματα που έχει να λάβει η χώρα από τα ΕΣΠΑ την επόμενη επταετία τα οποία είχαν ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φτάνουμε λοιπόν στα 32 δις.
2. Από τα 32 δις τα 12,5 είναι δάνεια που αν η Ελλάδα τα πάρει, θα αυξήσει το χρέος της.
3. Τα υπόλοιπα 19,5 δις είναι επιχορηγήσεις. Αυτά εκταμιεύονται σε δόσεις (για το 2021 μόνο 3,4 δις ευρώ!) και αφού η χώρα παρουσιάσει ένα «σχέδιο μεταρρυθμίσεων». Και εδώ βρίσκει εφαρμογή το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος (ασφαλιστικό Πινοσέτ) και δημόσιων υποδομών, κλείσιμο και συγχώνευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας. 
Η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη πρέπει να έρθει άμεσα στη Βουλή όπως ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το σχέδιο της «επόμενης ημέρας» δεν μπορεί να συγκροτηθεί με βάση συγκεκριμένα συμφέροντα.
«Μεταρρυθμίσεις» έναντι χρημάτων σε περιβάλλον διψήφιας ύφεσης.
 Σας θυμίζει Μνημόνιο; Χαρές, πανηγύρια από τα μπουκωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και στο βάθος μνημόνιο….
23/7/20
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου