Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Δεκάδες τα τεστ σε Λαμία και Στερεά



Συνεχίζονται με μυστικότητα οι έλεγχοι…
Με συνεχή τεστ σε κοινωνικές ομάδες, δομές και περιοχές που επιλέγονται με τον ειδικό αλγόριθμο από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, συνεχίζεται και στη Στερεά Ελλάδα, η προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον νέο κορωνοϊό.....

Παράλληλα με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, τεστ γίνονται καθημερινά από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς και από ιδιωτικά εργαστήρια με μέχρι στιγμής όλα αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.
Ενδεικτικά από την Παρασκευή 12 Ιουνίου που σήμανε λήξη συναγερμού στη Φθιώτιδα, στο Νοσοκομείο Λαμίας, έχουν γίνει 20 τεστ σε άτομα που προσήρθαν με «ύποπτα» συμπτώματα στα επείγοντα, ενώ επιπλέον 13 τεστ έχουν γίνει στο πλαίσιο του απαραίτητου προεγχειρητικού ελέγχου.
Αναμένονται επίσης την Τετάρτη (17/6) να γίνουν άλλα 13 τεστ (7+6) από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λαμίας, στο πλαίσιο του επανέλεγχου των στενών επαφών του ζευγαριού που μολύνθηκε από covid-19 στη Λαμία και επιπλέον προσώπων που ήρθαν κοντά σε επαφές αυτών.
Επίσης στοχευμένη ιχνηλάτηση και λήψη δειγμάτων έγινε το προηγούμενο 48ωρο στη Γραβιά και σε περιοχές του πρώην ομώνυμου Δήμου λόγω της επαφής που υπήρχε με την οικογένεια από τη Λαμία που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.
Επαναλαμβάνουμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.
Το μεσημέρι της Τρίτης (16/6) ο Δήμος Λαμιέων πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στα κεντρικά καφέ της πόλης μοιράζοντας το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο για την covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου