Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ



ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ  ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ!
ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.
ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΔΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ, Τρίτη 23-6 στις 13:00 ....



Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ολοταχώς στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που πρόσφατα ψήφισε. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων, στα χνάρια των προηγούμενων ωρολογίων του Φίλη-Γαβρόγλου, που  εξαφανίζουν μαθήματα και ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους, αποτελούν ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών καθώς τινάζουν στον αέρα οργανικές θέσεις ,  αφήνοντας πλήθος συναδέλφους με ελλειμματικό ή ακόμη και μηδενικό διδακτικό ωράριο, πλήττουν ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Τα μαθήματα της Οικιακή Οικονομία, Καλλιτεχνικά Μαθήματα, Μουσική, Θεατρολογία, Ελεύθερο Σχέδιο και Γραμμικό Σχέδιο, Γεωλογία και Διαχείριση φυσικών πόρων, Κοινωνιολογία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών και Σύγχρονος Κόσμος μειώνονται σε ώρες ή και καταργούνται εντελώς στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα. Για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (Σχέδιο, Μουσική) πλέον η μόνη πηγή διδασκαλίας τους θα είναι τα φροντιστήρια!
Η κυβέρνηση προχωρά στην αποψίλωση των «περιττών» μαθημάτων από το Λύκειο, αφήνοντας μόνο εκείνα που θα εξετάζονται για το «εθνικό απολυτήριο» και τις πανελλαδικές εξετάσεις, υλοποιώντας το σχέδιό της για ένα ακόμα πιο «σκληρό» και εξετασιοκεντρικό σχολείο.  Καταργεί όλα τα μαθήματα που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών. 
Το Υπουργείο Παιδείας, με κριτήριο την ελαχιστοποίηση του κόστους της παρεχόμενης εκπαίδευσης  και τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργεί νέα «δεξαμενή»  πλεοναζόντων  καθηγητών  χωρίς ωράριο, μόνιμα μετακινούμενους σε 4 και 5 σχολεία, που δεν μπορούν πλέον να πάρουν πουθενά και ποτέ οργανική θέση.  Δημιουργεί νέους “στόχους” για να μπορεί την κατάλληλη στιγμή να τους θεωρήσει άνευ αντικειμένου και να τους περάσει στη διαθεσιμότητα όπως έκανε και ο Αρβανιτόπουλος το 2013 με τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές δέχονται δεύτερο χτύπημα μετά την επιβολή του προσοντολόγιου και οδηγούνται στην απόλυση και στη μόνιμη έξοδο από την εκπαίδευση.
Καλούμε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην συνεδριάσουν εκ νέου και να μην δεχθούν να υπολογίσουν τα κενά-πλεονάσματα βάση τα νέα ωρολόγια προγράμματα.
Συμμετέχουμε
 Τρίτη 23/6 στις 13:00 
  • κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας 
  • παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ για την ΕΛΜΕ Φωκίδας
  • αποχή όλων των ειδικοτήτων από τη βαθμολόγηση γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα όλης της χώρας! 
Τετάρτη, 24/6, 
συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΕΠ (Α. Τσόχα 36, Αθήνα) στις 13:00.
Πέμπτη 25/6, 
νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 19:30
Καλούμε την ΟΛΜΕ  να οργανώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να απαιτήσει να παρθούν πίσω οι νέες αυτές αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις. Να συγκαλέσει άμεσα ολομέλεια προέδρων για να ορίσουμε τη δράση μας.
Απαιτούμε
  • Προγράμματα σπουδών που θα προωθούν την επιστημονική σκέψη, την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητα των μαθητών και όχι τη μονομέρεια, τις δεξιότητες,  την αποσπασματικότητα και τη στείρα αποστήθιση.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί .Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Ανανέωση της σύμβασης τους από 30 Ιουνίου και για 12 μήνες.
  • Όχι στις συμπτύξεις και το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και  ΓΕΛ.
  • Μείωση των μαθητών στα τμήματα τώρα. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου. Κατάργηση των Γ’ αναθέσεων.
  • Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος  Κεραμέως ,4692/2020. 
  • Απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
  • Δημόσιο, δημοκρατικό  και δωρεάν σχολείο των όλων και των ίσων, που θα χωρά όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλα τα μαθήματα, όλες τις ειδικότητες και όλους τους εκπαιδευτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου