Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Μπούγα


Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 6232/6-5-2020 Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας με θέμα «Ισότιμη αντιμετώπιση διαζευγμένου γονέα τριών τέκνων»,....
προς τους κ.κ. Υπουργούς α) Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Εσωτερικών, ζήτησε να πληροφορηθεί πώς θα αρθεί η ανισότητα στη μεταχείριση του διαζευγμένου γονέα με τρία (ή περισσότερα) τέκνα, ο οποίος, σε περίπτωση που δεν διαθέτει την επιμέλεια των τέκνων του, έχει απ’ τη μια υποχρέωση καταβολής της ανάλογης διατροφής, όμως για τον ίδιο λόγο δεν πληροί την προϋπόθεση ώστε να θεωρείται τρίτεκνος (ή πολύτεκνος) αναφορικά με την αξιολόγηση-μοριοδότησή του, ως υποψηφίου για διορισμό σε θέση εργασίας του Δημοσίου.  
Με την από 05.06.2020 υπ’ αριθ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ2/11589 απάντησή του, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την εύστοχη παρέμβαση και τον ενημέρωσε ότι το Υπουργείο λαμβάνει υπ’ όψιν το εύλογο αίτημα αλλά και την πρόταση για την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος προσλήψεων και την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, με την υπ’ αρ. ΔΙΔΚ/3290/21.01.2020 Υπουργική Απόφαση, συστάθηκε και λειτουργεί Επιτροπή με έργο τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων του ν. 2190/1994 («ΑΣΕΠ»), ώστε το εν λόγω θεσμικό πλαίσιο να ανταποκρίνεται με τον κατά το δυνατόν πληρέστερο τρόπο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
 Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
Βουλευτή Φωκίδας,
Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου