Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ. ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ.


Ενημερωτική τοποθέτηση του ΜέΡΑ 25

Αύριο το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή. 

Δύο ερωτήσεις του τέθηκαν.....

 

Μία από τον κ. Τσίπρα για το πως θα διαχειριστεί το 2021 τα κονδύλια ενός Ταμείου που δεν έχει καν συμφωνηθεί η δημιουργία του. Και μια δεύτερη, από εμένα, για το κατά πόσον η χώρα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, τώρα που ο κόσμος κυκλοφορεί και ιδίως όταν θα ανοίξουμε στους τουρίστες – ή το φθινόπωρο που οι λοιμώξεις θα αυξάνονται.

Δεδομένου ότι θα κοπιάσει να έρθει τη Βουλή, κ. Μητσοτάκης είχε υποχρέωση να απαντήσει και στις δύο ερωτήσεις – δεν ήταν δα και τόσες πολλές,. Επέλεξε όμως να απαντήσει μόνο στην ερώτηση του κ. Τσίπρα περί της διαχείρισης θεωρητικών κονδυλίων που (ποιος ξέρει;) μπορεί να έρθουν μπορεί και να μην έρθουν εκ Βρυξελλών το 2021.

Η επιλογή του αυτή μας ανησυχεί. Εκεί που δεν έχανε ευκαιρία να λέει ξανά και ξανά πόσο περίφημα τα πήγαινε η κυβέρνηση στον υγειονομικό τομέα, αύριο το πρωί επιλέγει να θυσιάσει μια χρυσή ευκαιρία να απαντήσει ότι, παρά τα νέα κρούσματα, όλα είναι υπό έλεγχο παρά την χαλάρωση της καραντίνας. 

Το ότι αύριο επιλέγει να μην απαντήσει στο εύλογο ερώτημά μου, που είναι ερώτημα όλης της κοινωνίας, υποδηλώνει αυτό που φοβόμασταν: Ότι η κυβέρνηση έχασε το τραίνο. Ότι χωρίς σχέδιο, χωρίς δυνατότητες για μαζικά τεστ, ετοιμάζουν τοπικές καραντίνες πανικόβλητοι.

Αν δεν είναι έτσι κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν έρχεστε αύριο το πρωί να το πείτε ενώπιον της Βουλής ευθαρσώς; 

Γιατί την ώρα της αναζωπύρωσης του ιού επιλέγετε μια ανούσια κοκορομαχία με τον κ. Τσίπρα περί της μοιρασιάς θεωρητικών κονδυλιών το 2021; 

Το Video της δήλωσης του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη μπορείτε να το βρείτε στο εξης link

https://www.youtube.com/watch?v=fllkx5-ghEg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2M9b15OFAaNKNlTrNvx8oebWEFWvRfaLAjFpt55WNrH41Y6CU5KUVRX

 http://www.fokidanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου