Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Αρνητικά και τα υπόλοιπα 20 δείγματα από Λαμία


Τέλος στην αγωνία - Όλα τα δείγματα αρνητικά από Λαμία, καθώς και το ένα από την Αταλάντη.

Ευχάριστα είναι τα νέα και από τη δεύτερη παρτίδα δειγμάτων που πάρθηκαν μόλις την Πέμπτη (11/6) στο πλαίσιο της «υπέρ – ιχνηλάτησης» που επιχείρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας......

Και τα 20 δείγματα που εστάλησαν σε ιδιωτικό εργαστήριο επέστρεψαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, αρνητικά.

Έτσι σε σύνολο 28 δειγμάτων από τη Λαμία που εξετάστηκαν το τελευταίο 24ωρο και τα 28 είναι αρνητικά.

Πρόκειται για τα 6+1 τεστ που πάρθηκαν από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της πρώτης ιχνηλάτησης των επαφών της οικογένειας με το μωρό από τη Λαμία, συν ακόμη ένα (1) τεστ που έγινε σε νήπιο το απόγευμα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Λαμίας, συν  τα 19 που ανακοινώθηκαν τελευταία. Σε αυτά υπήρχε επιπλέον και ένα (19+1 έγιναν την Πέμπτη στο ΓΝ Λαμίας) από τις 12 επαφές που ανιχνεύθηκαν στην Αταλάντη από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες ώρες.

Δυστυχώς μέχρι και να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα οι φήμες στη Λαμία είχαν στην κυριολεξία οργιάσει σχετικά με πολλαπλά κρούσματα και επερχόμενο τοπικό lockdown!

Το «ράδιο – αρβύλα» εντάθηκε με τις οικιοθελείς καραντίνες των οικογενειών μέλη των οποίων ήταν στο πρώτο ή το δεύτερο «target» της ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ και φυσιολογικά έπρεπε να μείνουν σπίτι τους μέχρι να φανεί αν έχουν μολυνθεί από τον ιό ή όχι.

Παρόμοια παραπληροφόρηση υπήρξε και στο κομμάτι των διαγνωστικών τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια. Ότι κάποιοι πολίτες πήγαν να κάνουν εξέταση δε σημαίνει ότι είναι ασθενείς covid-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τουλάχιστον 20 άτομα έχουν κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο με όλα τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να είναι αρνητικά. Οπωσδήποτε αναμένονται κι άλλα, όπως και από το Νοσοκομείο Λαμίας που έχει στείλει ακόμη πέντε «ύποπτα» δείγματα στο ΕΚΕΑ.

Τέτοιες ώρες η καλύτερη συμβουλή είναι η ψυχραιμία και φυσικά, η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τις αποστάσεις μεταξύ μας και φυσικά τα μέτρα που προβλέπονται για τη λειτουργία επιχειρήσεων , γραφείων και μέσων μαζικής μεταφοράς.

https://www.lamiareport.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου