Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρόταση για ΄΄Πανευρωπαϊκό Σχέδιο Έκτακτης ανάγκης για δίκαιη αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19΄΄


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρόταση για «Πανευρωπαϊκό Σχέδιο Έκτακτης ανάγκης για δίκαιη αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19».....


Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, επεξεργάστηκαν και καταθέτουν δημόσια ένα «Ευρωπαϊκό Σχέδιο Έκτακτης ανάγκης και κοινωνικής ανακούφισης με 12 οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19». 
Σύμφωνα με αυτό, είναι άμεση ανάγκη «να εφαρμοστεί ένα πανευρωπαϊκό οικονομικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με βάση έξι αρχές για την δίκαιη αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανακούφιση των πολιτών της ΕΕ», στη βάση συγκεκριμένων αξιακών αρχών και κατευθύνσεων, όπως: προστασία της ανθρώπινης ζωής, των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων των πολιτών, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προσβάσιμου για όλους χωρίς εξαιρέσεις, προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου - κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση.
Το επεξεργασμένο σχέδιο των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει (6) έξι άξονες και  12 προτάσεις μεταξύ των οποίων,  δημιουργία κορονοομόλογου, άμεση και δραστική αύξηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού, θέσπιση Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας για προστασία της ανθρώπινης ζωής, των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων των πολιτών, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου - κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:
  • Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχυθεί στην κατεύθυνση χρηματοδότησης των κρατών – μελών. Να χρησιμοποιηθούν τα αδιάθετα κονδύλια, ύψους 4 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2020 και άλλα 3 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2019 και να κατευθυνθούν για την καταπολέμηση των συνεπειών του COVID-19, κοινωνικών και οικονομικών. Δημιουργία σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το 2021 και αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού 2021-2027.
  • Εκπόνηση Ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης του τουρισμού ώστε οι συνολικές ζημιές του κλάδου να μην καταστούν μη αναστρέψιμες.
  • Η ΕΕ να άρει τις κυρώσεις στις τρίτες χώρες που πλήττονται από την κρίση του COVID-19.

8/4/2020
 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου